Μαρινάκης: Δε μπορούμε να κάνουμε ελέγχους στις πύλες εισόδου

0

Μικρή ένταση σημειώθηκε μεταξύ του Δημάρχου Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστα Μαδυτινού, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12 Μαρτίου, με αφορμή την ανάγκη διαγνωστικών ελέγχων στις πύλες εισόδου του νησιού.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων και ερωτήσεων προς το Δήμαρχο, ο κ. Μαδυτινός αναφέρθηκε στους φόβους για αναζωπύρωση της πανδημίας στα αστικά κέντρα, αλλά και στις ενδείξεις ότι ακόμα απέχουμε από το τέλος της περιπέτειας.

Επανέφερε το ζήτημα της αναγκαίας στελέχωσης του Νοσοκομείου Λήμνου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τονίζοντας μάλιστα πως οι συνθήκες απαιτούν πλέον τη δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ρώτησε το Δήμαρχο τι μέτρα πρόληψης μπορούν να ληφθούν για όσους έρχονται στη Λήμνο και ειδικότερα πως μπορούν να δρομολογηθούν διαγνωστικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου.

Μαρινάκης: Δεν είναι αρμοδιότητά μας οι έλεγχοι-Μακρινό όνειρο η ΜΕΘ

Στην απάντησή του ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως η αρμοδιότητα για τους διαγνωστικούς ελέγχους βαραίνει τον ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας πως δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, η δικαιοδοσία πραγματοποίησης ελέγχων.

Σε σχέση με τη δημιουργία ΜΕΘ ο Δήμαρχος Λήμνου έκανε λόγο για «μακρινό όνειρο», ευχόμενος να υπάρξει κάποια κυβέρνηση κάποια στιγμή που θα επιδείξει ενδιαφέρον για τη δημιουργία της.

Ο κ. Μαδυτινός επανήλθε αναφέροντας πως, ναι μεν είναι ευθύνη του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας η πραγματοποίηση ελέγχων κορονοϊού στις πύλες εισόδου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι τοπικές αρχές πολιτικής προστασίας πρέπει “να σηκώσουν τα χέρια ψηλά”.

Επιπλέον πρότεινε οι τοπικές αρχές να απευθυνθούν στα αρμόδια όργανα, με αίτημα τη δρομολόγηση διαγνωστικών ελέγχων στο λιμάνι και το αεροδρόμιο του νησιού.

Στα λεγόμενα του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Δήμαρχος εξανέστη και απάντησε σε δηκτικό και ειρωνικό τόνο. Συγκεκριμένα σχολίασε: «Δηλαδή τι άλλο θέλετε να κάνουμε κύριε Μαδυτινέ; Σηκώνουμε τα χέρια, τι άλλο πρέπει να σηκώσουμε για αυτές τις πύλες εισόδου; Ξέρετε πόσες φορές έχω απευθυνθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ίδιο το διοικητή του ΕΟΔΥ; Δεν έχω λάβει ποτέ απάντηση. Τι περιμένετε να γίνει; Βλέπετε τι γίνεται στην επικράτεια. Περιμένετε να κάνουν τεστ στις πύλες εισόδου όταν δεν είναι υποχρεωτικά; Όλα αυτά θέλουν πράξεις και αποφάσεις. Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να στηθούμε εμείς με τους γιατρούς και την ΚΟΜΥ και να κάνουμε ελέγχους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X