Στο πλευρό του Πανεπιστημίου Αιγαίου η ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου

0

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) του Βορείου Αιγαίου συνεδρίασε διαδικτυακά την Τρίτη 16 Μαρτίου, με κύριο θέμα τη συζήτηση με την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που εκπροσωπήθηκε από την Πρυτάνισσα Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και τον Αντιπρύτανη Καθηγητή Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι αρνητικές συνέπειες των αλλεπάλληλων νομοθετικών ρυθμίσεων των τελευταίων χρόνων στην πορεία και στις προοπτικές ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η ΠΕΔ Β.Αιγαίου με το θεσμικό της ρόλο, με τη συμμετοχή 11 Δημάρχων, διαπίστωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί θεσμό καθοριστικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες και κύριο πυλώνα κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής και τεχνολογικής ανάπτυξης των νησιών του Αρχιπελάγους.

Στην παρούσα συγκυρία όμως διαφαίνεται ότι, παρά την αναγνώριση της ακαδημαϊκής αριστείας του Ιδρύματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και του υψηλού επιπέδου σπουδών που παρέχεται στους/στις φοιτητές και φοιτήτριες, η ελκυστικότητά του επηρεάζεται αρνητικά από προβλήματα που συνδέονται σωρευτικά με την οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα.

Συνεπώς, η Πολιτεία καλείται να λάβει σημαντικά αντισταθμιστικά μέτρα, όπως τη στήριξη των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου και των οικογενειών τους, την ανάπτυξη κτηριακών υποδομών και τη στελέχωσή του με διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε το ακριτικό αυτό Πανεπιστήμιο να συνεχίσει να παραμείνει ανταγωνιστικό και να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών του Αρχιπελάγους.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Β.Αιγαίου, θα προσδιοριστούν οι ενέργειες εκείνες στις οποίες επιβάλλεται να προβούν άμεσα και συντεταγμένα τα μέλη της, προκειμένου να στηριχθεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X