Σάμος: Αντιδράσεις για την παραχώρηση του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου

0

Ανακοίνωση της Ανταρσία στο Αιγαίο για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου που παραχωρείται από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στο «Ινστιτούτο έρευνας για την μακροζωία και την πρόληψη ασθενειών γήρατος» που προεδρεύει ο βουλευτής του νομού Σάμου της Ν.Δ. κ. Στεφανάδης.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανταρσίας στο Αιγαίο Νίκος Μανάβης καταψήφισε τη σχετική εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής τονίζοντας την ανάγκη να παραμείνει το κτήριο χώρος στέγασης και δράσης των πολιτιστικών σωματείων της Σάμου που εδρεύουν στο Βαθύ.

Ένα πολιτικό φλέρτ που πάει μακριά

Η Περιφερειακή Αρχή των κ. Χριστόφα – Μουτζούρη (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ) με τις ψήφους και της παράταξης της κ. Καλογήρου (Ν.Δ.) αλλά και του κ. Κάρλα (ΣΥΡΙΖΑ), προχώρησε στην παραχώρηση του κτηρίου του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου  στο «Ινστιτούτο Έρευνας για την μακροζωία και την πρόληψη ασθενειών γήρατος», στο οποίο προεδρεύει ο κ. Στεφανάδης, βουλευτής της Ν.Δ. στη Σάμο.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου το βράδυ της Πέμπτης και έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις πολλών πολιτιστικών συλλόγων της Σάμου καθώς σε αυτό, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, επρόκειτο να στεγαστούν τα πολιτιστικά σωματεία που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στο Βαθύ της Σάμου. 

Στο συγκεκριμένο Ινστιτούτο, επί των ημερών της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής (κ. Καλογήρου), είχε παραχωρηθεί ένα άλλο κτήριο (ΚΕΓΕ) στην Σάμο το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί. Επίσης εδώ και αρκετά χρόνια το συγκεκριμένο Ινστιτούτο δεν έχει να παρουσιάσει καμία δραστηριότητα.

Το κτήριο του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου μεγέθους 1.000 τ.μ. ανακαινίσθηκε πρόσφατα και σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση για τη λειτουργία του σε ετήσια βάση θα απαιτηθούν περί τα 150.000 ευρώ, δαπάνη που θα καλύπτεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  παρότι το κτήριο θα χρησιμοποιείται από το Ινστιτούτο του κ. Στεφανάδη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Πανουράκης τα κονδύλια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του κτηρίου η Περιφερειακή Αρχή θα προσπαθήσει να τα εξασφαλίσει από το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά Νίκος Μανάβης τόνισε πως “το κτήριο πρέπει να παραμείνει στον έλεγχο της Περιφέρειας και να αποτελέσει στέγη για τα πολιτιστικά σωματεία της Σάμου που έχουν την έδρα τους στο Βαθύ, όπως άλλωστε προβλέπονταν στον αρχικό σχεδιασμό της ανακαίνισης του.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο μαζί με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την εισήγηση και θεωρεί απαράδεκτο να παραμένουν άστεγα τα δραστήρια πολιτιστικά σωματεία του νησιού και η Περιφερειακή Αρχή να παραχωρεί την χρήση δημοσίων κτηρίων στους προσωπικούς σχεδιασμούς των πολιτικών της φίλων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X