ΚΚΕ: Για την καταβολή επιδομάτων στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης

0

Ερώτηση στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, σχετικά με την καταβολή επιδόματος στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, οι οποίοι επικαλούνται έγγραφα των Ενώσεων Στρατιωτικών Λέσβου, Χίου και Λήμνου, στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), δεν καταβάλλονται επιδόματα, τα οποία καταβάλλονται σε  όλα τα λοιπά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεξαρτήτου του θεσμού που προέρχονται.

Την ερώτηση υπογράφουν η βουλευτής Λέσβου, Μαρία Κομνηνάκα, αλλά και οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης.

Προβλήματα στη μισθοδοσία Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (OBA)

Με έγγραφά τους η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.), η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.) η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.), αλλά και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) διαμαρτύρονται διότι στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), δεν καταβάλλονται επιδόματα, τα οποία καταβάλλονται σε  όλα τα λοιπά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεξαρτήτου του θεσμού που προέρχονται (Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Εθελοντές Μακράς Θητείας  (ΕΜΘ) και Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ)).

Πιο συγκεκριμένα διαμαρτύρονται διότι δεν καταβάλλονται το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών, η ειδική αποζημίωση νυκτερινής απασχόλησης, το επίδομα παραμεθόριων περιοχών, καθώς και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Είναι γνωστό ότι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, χορηγείται το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 127 παράγραφος Β΄ του νόμου 4472/2017, το οποίο αναφέρει τα εξής:

“Πέρα από το βασικό μισθό του προηγούμενου άρθρου παρέχονται και τα εξής επιδόματα και παροχές κατά μήνα: Β. Επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων των εν λόγω στελεχών καθώς και της απασχόλησης χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν του ωραρίου εργασίας”.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί

Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την καταβολή των επιδομάτων αυτών, στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης;

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X