Λαϊκή Συσπείρωση: Η ταλαιπωρία των επιβατών του Aqua Blue δεν είναι κεραυνός εν αιθρία

0

Αιχμηρό σχόλιο για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες του πλοίου Aqua Blue στο ταξίδι τους από το Λαύριο στη Λήμνο, πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως αναφέρει, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα υπέργηρο πλοίο παθαίνει βλάβη μεσοπέλαγα με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των επιβατών και των ναυτεργατών.

Σχόλιο Λαϊκής Συσπείρωσης

Η ταλαιπωρία που υπέστησαν από χθες το βράδυ μέχρι τώρα οι επιβάτες του 46 ετών πλοίου AQUA BLUE στο ταξίδι τους από το Λαύριο στη Λήμνο (εξαιτίας blackout στην περιοχή του Κάβο Ντόρο), δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα υπέργηρο πλοίο παθαίνει βλάβη μεσοπέλαγα με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των επιβατών και των ναυτεργατών, ανεξάρτητα από τις αιτιολογίες που προβάλλει κάθε φορά η κάθε εταιρεία.

Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και του προκλητικού νομοθετικού πλαισίου  που έχουν διαμορφώσει προς χάριν των κερδών των εφοπλιστικών εταιρειών.

Της πολιτικής που, πέρα από τις προκλητικές φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, τις εργασιακές σχέσεις «γαλέρας» των ναυτεργατών, τους επιτρέπει να βάζουν όποια «σαπάκια» θέλουν, σε όποια δρομολόγια τους βολεύει που καμιά σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των νησιωτών.

Οι κάτοικοι του νησιού μας δεν έχουν άλλη λύση παρά να διεκδικούν μαζικά και αγωνιστικά μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους, σύγχρονα και ασφαλή πλοία, τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα σε όλη τη διάρκεια του έτους και φτηνά εισιτήρια, ναυτεργάτες με σύγχρονες εργασιακές σχέσεις, σύμφωνα με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X