Γυμνάσιο Μούδρου: Συσκευή βοήθειας σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης (Βίντεο)

0

Το Γυμνάσιο Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης” δημιουργεί την εικονική επιχείρηση Social Aid στα πλαίσια του παγκόσμιου βιωματικού προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement που διεξάγεται με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η επιχείρησή μας Social Aid έχει ως σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, μέσω της τεχνολογίας.

Απευθυνόμαστε σε ιδιώτες, φορείς, επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξασφαλίσουν μια βιώσιμη πραγματικότητα για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης ή και ολική τυφλότητα και θεωρούμε ότι με το προϊόν μας θα βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να απολαμβάνουν έναν ευκολότερο τρόπο ζωής.

Η Social Aid είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ). Οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι ένα νέο είδος επιχειρήσεων (Ν.4430/2016) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας.

Πρόκειται δηλαδή για επιχειρήσεις που έχουν σκοπό την επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων.

Το προϊόν μας Smart Vision θα βοηθά τυφλούς και άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης στις καθημερινές αγορές τους. Πρόκειται για μία συσκευή, η οποία θα αναγνωρίζει ετικέτες προϊόντων στο σούπερ μάρκετ και θα “διαβάζει” τις βασικές πληροφορίες της ετικέτας, όπως η ημερομηνία λήξης, στον χρήστη.

Και τώρα χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας! Μπείτε στη σελίδα του Διαγωνισμού “Καλύτερο promo-video” και ψηφίστε το video της Social Aid.

Ψηφίστε για ένα προϊόν που θα κάνει τη ζωή καλύτερη σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ψηφίστε για το όραμα των μαθητών μας.

Δείτε το βίντεο

Μπορείτε να στηρίξετε και να ψηφίσετε το βίντεο του Γυμνασίου Μούδρου εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X