Λέσβος: Διαμαρτυρία ενάντια στη νέα δομή ενόψει άφιξης της Επιτρόπου, κ. Γιόχανσον

0

Διαμαρτυρία ενάντια στη νέα δομή στη Βάστρια με αφορμή την έλευση της Ευρωπαίας Επιτρόπου, κ. Γιόχανσον διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο με συγκέντρωση έξω από το κτήριο της Περιφέρειας, τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 12.30 το μεσημέρι.

Κάλεσμα διαμαρτυρίας

«Η επικείμενη επίσκεψη στο νησί μας της επιτρόπου της Ε.Ε. κ. Γιόχανσον αποδεικνύει περίτρανα το βασικό στόχο της Ε.Ε. και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την μετατροπή των νησιών μας σε απέραντες φυλακές της Ε.Ε, σε αποθήκες ψυχών των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί πρόκληση για τον Λεσβιακό λαό ο οποίος και με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στην Καράβα αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα εξέφρασε την αντίθεση του για την δημιουργία νέου κέντρου φυλακής για πουθενά πάνω στο νησί αλλά και ούτε για κλειστό ούτε και για ανοιχτό.

Οι ευθύνες που έχουν Ε.Ε. και διαχρονικά οι Ελληνικές Κυβερνήσεις είναι ξεκάθαρες!

Τα όποια κροκοδείλια δάκρυα και αν χύνουν για το δράμα προσφύγων και μεταναστών αλλά και για τον ντόπιο πληθυσμό δεν μπορούν να κρύψουν ότι η πολιτική που εφαρμόζουν έχει αυτά τα αποτελέσματα, ότι ευθύνεται για των ξεριζωμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τις χώρες τους.

Για τους νησιώτες αλλά και για τους πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν οι αποφάσεις τους είναι για ανοιχτό ή για κλειστό κέντρο. Η ουσία είναι ίδια! Τα νησιά μας θα μετατραπούν σε φυλακές και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε!

Ας το πάρουν χαμπάρι λοιπόν ότι τα σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά!

Την τελευταία λέξη την έχει ο λαός της Λέσβου!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς της Λέσβου σε ετοιμότητα! Να μην επιτρέψουμε τη δημιουργία νέου κέντρου – φυλακής

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/3 ΣΤΙΣ 12.30. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ – ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ!

Απαιτούμε – Διεκδικούμε

  • να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό
  • να κλείσει η φυλακή του Καρα Τεπε και των άλλων Hot spot
  • να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών
  • να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά.
  • Να καταργηθεί η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει. Να αποσυρθεί το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X