Επιστολή Βλάττα σε Κικίλια, Χαρδαλιά, Θεοδωρίδου για τα rapid tests

0

Επιστολή σχετικά με προβλήματα που έχουν προκύψει από τη διενέργεια των rapid tests στη Λήμνο, απευθύνει ο Έπαρχος Λήμνου, Άγγελος Βλάττας Λαμπρινός, προς τον υπουργό Υγείας, τον υφυπουργό Γ.Γ.Π.Π και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Όπως αναφέρει ο κ. Βλάττας, σειρά γεγονότων έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των rapid tests, αποτρέποντας το γενικό πληθυσμό να προσέρχεται σε μαζικούς διαγνωστικούς ελέγχους.

Αναλυτικά η επιστολή του Επάρχου

Κύριε Υπουργέ  Υγείας.

Κύριε Υφυπουργέ  Γ.Γ.Π.Π.

Κύρια Πρόεδρε, Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Τον τελευταίο μήνα ζήσαμε στην Π.Ε. Λήμνου – μετά από ένα δίμηνο μηδενικών κρουσμάτων – τη λογική του παραλόγου με τη διενέργεια και τα αποτελέσματα των rapid test.

Συμπατριώτες μας θετικοί μετά τη διενέργεια rapid test, αποδείχθηκαν αρνητικοί μετά τη διενέργεια του  μοριακού ελέγχου, που υποβλήθηκαν είτε από την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, είτε από μοριακά τεστ που έγιναν με πρωτοβουλία  των νοσούντων σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Σε τεστ δε αντισωμάτων που πραγματοποίησαν, με δική τους πρωτοβουλία σε ιδιωτικά εργαστήρια, έδειξαν ότι  τελικά δεν νόσησαν. 

Τα παραπάνω γεγονότα θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των rapid test, αποτρέπουν το γενικό πληθυσμό να προσέρχεται σε μαζικούς ελέγχους και δίνουν τροφή στους «αρνητές της Πανδημίας» να στηρίζουν τα λαθεμένα πιστεύω τους.

Παρακαλούμε όπως
  1.  Αλλάξει η φιλοσοφία του: «Μία φορά κρούσμα για πάντα κρούσμα».
  2. Τα  rapid test, να έχουν διαγνωστικό χαρακτήρα και να επιβεβαιώνονται με μοριακό έλεγχο, ο οποίος θα  πραγματοποιείται  είτε σε δημόσιο φορέα υγείας, είτε σε ιδιωτικά εργαστήρια με δυνατότητα συνταγογράφησης, μετά δε την επιβεβαίωση ή διάψευση του αρχικού αποτελέσματος να αίρεται η  καραντίνα τόσο του νοσούντα, όσο και των στενών του επαφών.  
  3. Να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού και αυτών που έχουν χαρακτηριστεί ως κρούσματα, μέσω rapid test    και τελικά βρέθηκαν αρνητικοί στη διενέργεια του μοριακού τεστ.
  4. Με την προοπτική ανοίγματος της τουριστικής περιόδου επιβάλλεται να προχωρήσει με ταχύτερους  ρυθμούς ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, δίνοντας προτεραιότητα στις ομάδες που έχουν σχέση  με τον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα.

Εάν πράγματι επιθυμούμε να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, πιστεύουμε ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά  υπόψη σας τα παραπάνω, διότι ο κόσμος είναι πραγματικά κουρασμένος από τους περιορισμούς, σχεδόν ενός  έτους και πλέον κάθε λανθασμένη ενέργεια, εκλαμβάνεται από μέρους του  γενικού πληθυσμού ως ενέργεια  εκφοβισμού και καταστρατήγησης του συνταγματικού δικαιώματος της ελευθερίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X