ΓΕΛ Μούδρου: Συμμετοχή σε διαδικτυακή συζήτηση με στελέχη της UNICEF

0

Σε διαδικτυακή συζήτηση με στελέχη του γραφείου της UNICEF θα συμμετάσχει το Γενικό Λύκειο Μούδρου την Παρασκευή 2 Απριλίου.

Ανακοίνωση ΓΕΛ Μούδρου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως το σχολείο μας συμμετέχει, μετά από επιλογή, στη διαδικτυακή συζήτηση με στελέχη του γραφείου της UNICEF την Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, από τις 5-7 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, η μαθήτρια Νικολέττα Δήμου της Α΄ τάξης και ο μαθητής Γιάννης Αναστάσιος Ορφανίδης της Β΄ τάξης θα συζητήσουν για ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων, ιδίως στις θεματικές της εκπαίδευσης, της βίας απέναντί τους, της σωματικής και ψυχικής τους υγείας, της συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων και την έκφραση της γνώμης τους, καθώς και για τον τρόπο που οι συνθήκες του COVID-19 επηρεάζουν τη ζωή τους.

Τα αποτελέσματα της συζήτησης θα αξιοποιηθούν για την τελική διαμόρφωση του 5ετούς προγραμματικού κύκλου της UNICEF 2021-2026 και αυτή η συζήτηση θα αποτελέσει την αρχή μια σειράς διαβουλεύσεων με παιδιά και νέους καθώς και της καθοδήγησης για ανάπτυξη εργαλείων και μεθόδων που διευκολύνουν την έκφραση της γνώμης τους.

Τον περασμένο Οκτώβριο η UNICEF διοργάνωσε διαβούλευση με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σχετικά με την κατάσταση των δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας κατανόησης των παραγόντων που επηρεάζουν την πραγμάτωσή τους, καθώς και του εντοπισμού τομέων προτεραιότητας για σχετικές παρεμβάσεις υποστήριξης.

Σε συνέχεια αυτής της προσπάθειας και λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη του άρθρου 12 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία αναγνωρίζει το δικαίωμα του παιδιού να εκφράζει την γνώμη του, η UNICEF θεωρεί μεγάλης βαρύτητας την ακρόαση της γνώμης των ίδιων των παιδιών και των νέων για τα ζητήματα που τους αφορούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X