ΓΕΛ Μούδρου: Πρόκριση στη Β΄ φάση του διαγωνισμού «Νησιά Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης»

0

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του ΓΕΛ Μούδρου στο διαγωνισμό «Νησιά Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης», καθώς το σχολείο προκρίθηκε στη Β’ Φάση με βαθμολογία 83/100.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το σχέδιο που προτείνεται για προβολή και ανάδειξη χώρων πολιτισμού και ιστορίας της Λήμνου, με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη έτυχε θερμής υποδοχής. Η προσπάθεια συνεχίζεται, με σκοπό να μην παραμείνει σχέδιο, αλλά να γίνει πράξη!

Η ομάδα του ΓΕΛ Μούδρου

Coach: Κώστας Χασάπης

Υπεύθυνη-συντονίστρια: Θεοδώρα Λυμπέρη

Ομάδα εργασίας: Αποστολία Ειρήνη Λαγού

Χριστίνα Παππά

Νικολέττα Δήμου

Σταυρούλα Μαρία Στενού

Δήμητρα Άντων

Μαρία Κιουρανάκη

Διαγωνισμός «Νησιά Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Ο διαγωνισµός αφορά στην ανάπτυξη καινοτόµων ιδεών για τον σχεδιασµό και υλοποίηση έργων τοπικής  βιώσιµης ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο.

Οι µαθητές & µαθήτριες προτείνουν έργα και οι νικήτριες προτάσεις υλοποιούνται µε την υποστήριξη του ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία µε την νησιωτική τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής τους.

Οι προτάσεις των µαθητών εµπνέονται από τους Στόχους της Βιώσιµης Ανάπτυξης των Ηνωµένων Εθνών και από τις αρχές και δεσµεύσεις της ∆ιακήρυξης της Πρωτοβουλίας «Έξυπνα Νησιά».

Οι 17 στόχοι των Ηνωµένων Εθνών αποτελούν την «Ατζέντα 2030» σύµφωνα µε την οποία, έως το 2030 όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουν υιοθετήσει τους στόχους βιώσιµης ανάπτυξης σε παγκόσµιο επίπεδο.

Τα νησιά που έχουν υπογράψει τη ∆ιακήρυξη των «Έξυπνων Νησιών» δεσµεύονται να ακολουθήσουν ένα ολοκληρωµένο, κυκλικό και βιώσιµο µοντέλο ανάπτυξης των νησιών τους καθιστώντας τα καλά υποδείγµατα, ή αλλιώς «φάρους», βιώσιµης ανάπτυξης.

Ο διαγωνισμός σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το ΔΑΦΝΗ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, ενώ έχει εγκριθεί από το  Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X