Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου: Πως θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο από 5 Απριλίου

0

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 5 Απριλίου τα καταστήματα λιανεμπορίου ύστερα από το πράσινο φως που έδωσε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα. Μια απόφαση που συνοδεύτηκε από παρατράγουδα, καθώς στο “παρά πέντε” αποφασίστηκε η αναστολή του ανοίγματος για τις επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, προκαλώντας την οργή και αγανάκτηση των εμπόρων.

Για τους τρόπους με τους οποίους θα πραγματοποιούνται από σήμερα οι αγορές αλλά και η εξυπηρέτηση των πελατών, ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου.

Ειδικότερα, όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου στη Λήμνο είναι ανοιχτά και θα εξυπηρετούν με 2 τρόπους:

• Click in Shop (ραντεβού και πραγματοποίηση αγορών εντός καταστήματος)

• Click Away (προ-αγορά με τηλεφωνική παραγγελία & πληρωμή/παραλαβή στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος)

Τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κάβες, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, petshop) εξακολουθούν να λειτουργούν με τις ισχύουσες προϋποθέσεις ασφάλειας.

Αναφορικά με τα μέτρα που απαιτούνται εκ μέρους των συναδέλφων επαγγελματιών, παρατίθενται όσα πρέπει να φροντίσουν με υπευθυνότητα για την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων και της αγοράς:

– Όλο το προσωπικό, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι να φέρουν μάσκα ατομικής προστασίας.

-Μέσα στο κατάστημα να είναι τοποθετημένα αντισηπτικά διαλύματα για χρήση από το προσωπικό αλλά και τους καταναλωτές.

-Οι καταναλωτές που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα να ΜΗΝ υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο όριο που ισχύει (1 πελάτης ανά 25τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση).

-Να διατηρείται λίστα με τα ραντεβού για αγορές με click away & για αγορές με click in shop.

-Να μην επιτρέπεται η είσοδος σε κάποιον χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού.

-Οι πελάτες που παραλαμβάνουν έξω από το κατάστημα (click away) να διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις χωρίς να συνωστίζονται και να έχουν απαραιτήτως κλεισμένο ραντεβού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X