Σάμος: Χρυσά βραβεία για τα κρασιά «Μοσχάτο Άσπρο» και «Ψηλές Κορφές»

0

Με αφορμή την κατάκτηση δυο ακόμη χρυσών βραβείων από τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λέσβου κ. Πανάγος Κουφέλος, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς το ΔΣ. 

Συγκεκριμένα, τα λευκά, ξηρά, μοσχάτα κρασιά «Μοσχάτο Άσπρο» και «Ψηλές Κορφές» του ΕΟΣ Σάμου διακρίθηκαν στον 15ο διεθνή διαγωνισμό Femmes et Vins du Μonde Concours International 2021 που διεξήχθη στο Μονακό. 

Το «Μοσχάτο Άσπρο» απέσπασε με υψηλή βαθμολογία το medallie «Diamant» και την τιμητική διάκριση «Τrophee Admirable». Είναι το δεύτερο «διαμάντι» που λαμβάνει το συγκεκριμένο κρασί. 

Οι ονομαστές «Ψηλές Κορφές», το εκλεκτό λευκό ξηρό κρασί από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου, απέσπασε κι αυτό δικαίως το δικό του «Diamant» στη List de Vins Mention Honorifique. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, στον 15ο διαγωνισμό «Femmes et Vins du Monde», έστειλε προς αξιολόγηση μόνο αυτά τα δύο κρασιά, ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της ποικιλίας «Άσπρο Μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου». 

Αναλυτικά η συγχαρητήρια επιστολή

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας συγχαρώ για την πληθώρα των διακρίσεων που έχουν λάβει και λαμβάνουν τα εξαιρετικά κρασιά μας σε διεθνείς διαγωνισμούς καθιστώντας τα αναγνωρίσιμα, καταξιωμένα και αγαπημένα.

Έρχονται να επιβραβεύσουν και να ανταμείψουν ηθικά, τη χρόνια προσπάθειά σας και την υψηλή ποιότητα στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο των κρασιών.

Οι διακρίσεις καταδεικνύουν αφενός τη διαρκώς ανοδική πορεία του Ε.Ο.Σ.Σ. και αφετέρου διαφημίζουν και προβάλουν την Περιφέρεια εν γένει καθώς και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στο πανελλήνιο και στο εξωτερικό.

Οι επαναλαμβανόμενες διακρίσεις του Ε.Ο.Σ.Σ. τιμούν τον τόπο μας, τη Σάμο, τιμούν την Ελλάδα. Τιμούν όλους εμάς και προβάλλουν την Περιφέρεια Βορείου πανελλήνια και παγκόσμια κλίμακα.

Αναδεικνύουν τον πλούτο και το ποιοτικό βάθος της αμπελοοινικής ζώνης Σάμου και την καθιστούν πλέον σήμα κατατεθέν για όλους τους οινόφιλους, εντείνοντας το διεθνές επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Η επιτυχία σας, μας εφοδιάζει με αισιοδοξία και σιγουριά καθώς δείχνει το δρόμο και σε έτερες επιχειρήσεις του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα δράσης, με στόχο πάντα την διεθνή διάκριση και αναγνώριση.

Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσετε την εξαιρετική σας πορεία εμπνέοντας και ενθαρρύνοντας πολλούς συμπολίτες μας.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης και εγώ προσωπικά, θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στη συνέχιση της προσπάθειάς σας και σε όποιο επιχειρηματικό εγχείρημα σας, διαφημίζει και αναδεικνύει με βέλτιστο τρόπο την επιχειρηματική ταυτότητα και αριστεία του ακριτικού νησιού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στους επόμενους διαγωνισμούς για τα κρασιά «διαμάντια» του συνεταιρισμού μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X