ΑΔΕΔΥ Λήμνου: Στηρίζουμε τα αιτήματα και τους αγώνες των υγειονομικών

0

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία εξέδωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, τονίζοντας πως πρόκειται για ημέρα αγώνα και διεκδικήσεων.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί από τους υγειονομικούς και τα σωματεία τους σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας, ενώ στις 16:00 έχει καλεστεί από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σχετικά με τη Λήμνο, αίτημα παραμένει η ανάγκη αντιμετώπισης της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου με μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, ενώ κρίσιμη στην εποχή της πανδημίας είναι και η δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αλλά και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

Ανακοίνωση

Ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, οι γιατροί και οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος Υγείας της χώρας μας, δίνουν καθημερινά διπλό αγώνα. Μέσα στα νοσοκομεία, στο πλευρό των ασθενών, στις δύσκολες στιγμές της αρρώστιας τους.

Σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Έξω από τα νοσοκομεία, στο πλευρό του λαού που δοκιμάζεται, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του και παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να λοιδορήσει και να συκοφαντήσει τους αγώνες τους. 

  • Γιατί αποκαλύπτουν τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Τις ευθύνες της για τη διασπορά του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους εργασιακούς χώρους.
  • Γιατί η κυβέρνηση κάνει πλάτες και αφήνει ατιμώρητους τους εργοδότες που ξεχειλώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες για να μη θιγούν τα κέρδη τους, την ώρα που τιμωρεί γιατρούς που εφημερεύουν με στέρηση μισθού 15 ημερών επειδή δήθεν δεν φόραγαν σωστά τη μάσκα.
  • Γιατί η κυβέρνηση κρατάει ερμητικά κλειστά τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, κρατάει ερμητικά κλειστές τις πόρτες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων στους ασθενείς της επιδημίας για να μη “μολυνθούν” τα κέρδη τους από κορονοϊό, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ. Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε σύστημα covid, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της νοσηρότητας και της θνητότητας.

Συνεχίζουν να αγωνίζονται, παρά τις ΕΔΕ, τις διώξεις, τις απειλές, τον αυταρχισμό, τις απολύσεις, γιατί τα υποκριτικά τους χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια, τα τηλεοπτικά κροκοδείλια δάκρυά τους, δεν κατάφεραν να εξαγοράσουν τη σιωπή τους. 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γιατρούς και τους υγειονομικούς όλης της χώρας και στηρίζουμε τους αγώνες τους, για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

  • Γιατί δεν θεωρούμε φυσιολογικό να πεθαίνουν άνθρωποι με φορητό αναπνευστήρα επειδή η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα μας!
  • Γιατί ακόμα και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν «πολυτέλεια» τη δημιουργία και λειτουργία ΜΕΘ στο νοσοκομείο του νησιού μας!
Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα!

Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση. Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τη Λήμνο :
  • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
  • Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
  • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X