ΕΛΜΕ Λήμνου: Ένας χρόνος κλειστά Σχολεία-Προεκτάσεις και Προβληματισμοί

0

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης διοργανώνει την Τετάρτη 7 Απριλίου η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, με θέμα: «Ένας χρόνος κλειστά Σχολεία – Προεκτάσεις και Προβληματισμοί».

Με την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17:30, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου επιθυμεί να συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού για τις συνέπειες της πανδημίας στην κοινωνία και στην εκπαίδευση ειδικότερα, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται μέσω του εμβολιασμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στον αγώνα της κοινωνίας κατά του κορονοϊού, η επιστήμη έχει προσφέρει ένα σπουδαίο όπλο, τον εμβολιασμό, γύρω από τον οποίο όμως καλλιεργούνται και διαδίδονται μια σειρά από παραπλανητικούς μύθους.

Στην εισήγησή του, ο εκπαιδευτικός Ζαννής Κυριακός, Βιολόγος Msc, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τη βιολογία του ιού και τα εμβόλια, διαλύοντας τους μύθους και τις παρανοήσεις.

Επιπλέον, η φετινή σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της έχοντας διεξαχθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της με τα σχολεία κλειστά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται πρωτίστως για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μαθητών, αλλά και για την κάλυψη της ύλης.

Η επαναλειτουργία των σχολείων είναι επιτακτική ανάγκη, αλλά προϋποθέτει την λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων πρόληψης, υγιεινής και ασφάλειας, για την αποφυγή διάδοσης του ιού και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Σε όλα αυτά θα αναφερθεί στην εισήγησή του ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Ανδρέας Ξυπτεράς, Βιολόγος Med.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ στον εξής σύνδεσμο: https://zoom.us/j/93620852470

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X