ΑΡΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Τέσσερις συμμετοχές στο νέο Δ.Σ από Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο

0

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύστασης της Αναπτυξιακής Εταιρίας μεταξύ των Δήμων Δυτικής Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου πιστοποιεί ο ορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως ανακοινώθηκε μετά τη Γενική Συνέλευση.

Καθήκοντα Προέδρου της Αναπτυξιακής με την επωνυμία «ΑΡΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» αναλαμβάνει ο Αντιδήμαρχος Λήμνου, Γεώργιος Δημάρης και Διευθύνουσα Σύμβουλος η Ταξιαρχούλα Πνακά.

Στο πρώτο αυτό εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν επίσης ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Μπουλώτης και η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακαλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Διοικητικό Συμβούλιο εκτός από τα επτά μέλη που προέρχονται από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμμετέχουν και δύο μη αιρετά μέλη.

Πρόκειται για τους Νικόλαο Μαραγκό και Δήσσο Παναγιώτη, οι οποίοι φαίνεται πως διατηρούν λογιστικά γραφεία στη Λέσβο και συγκεκριμένα στην Καλλονή και συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο με την ιδιότητα του οικονομολόγου.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Λήμνου αποφάσισε στις 16 Δεκεμβρίου τη συμμετοχή του στην εταιρεία, σε μια συνεδρίαση κατά την οποία εγκρίθηκε η σύσταση του αναπτυξιακού οργανισμού αλλά και το καταστατικό και η οικονομοτεχνική μελέτη.

Την εισήγηση είχαν καταψηφίσει μόνο οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με το επιχείρημα ότι δεν είναι μια πρωτοβουλία των δήμων σε τοπικό επίπεδο, αλλά εντάσσεται σ’ ένα πανελλαδικό σχέδιο της κυβέρνησης για ίδρυση τέτοιων αναπτυξιακών οργανισμών σε δήμους και περιφέρειες με τελικό σκοπό την εκχώρηση και άλλων αρμοδιοτήτων των δημοτικών συμβουλίων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Τα μέλη του Δ.Σ

Γεώργιος Δημάρης, Πρόεδρος

Ταξιαρχούλα Πνακά, Διευθύνουσα Σύμβουλος

Μαρία Κακκαλή (Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου)

Ταξιάρχης Βέρρος (Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου)

Δημήτρης Μαρινάκης (Δήμαρχος Λήμνου)

Ιορδάνης Ε. Ιορδάνου (δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Λέσβου)

Μαραγκός Νίκος (Οικονομολόγος)

Δήσσος Παναγιώτης (Οικονομολόγος)

Δημήτρης Μπουλώτης (Υπάλληλος Περιφέρειας Β. Αιγαίου)

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X