Σε δημιουργικό κλίμα η συνάντηση Κουφέλου-Αθανασίου-Αμυρά για τους δασικούς χάρτες

0

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά πραγματοποίησε την Τρίτη 6 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα κ. Πανάγος Κουφέλος.

Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λέσβου και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Μοναδικό θέμα συζήτησης η ανάρτηση των δασικών χαρτών και τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν στον αγροκτηνοτροφικό κόσμο των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και εν γένει στους θιγόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων των νησιών της Περιφέρειας.

Στον Υφυπουργό παραδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα της Περιφέρειας καθώς και προτάσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Κουφέλου, η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικά δημιουργικό κλίμα ενώ αποσπάστηκε δέσμευση από τον ίδιο τον Υφυπουργό για ιδιαίτερη εξέταση του προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή του Καστανιώνα – Καριώνα των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αγιάσου – Πλωμαρίου.

Η διάθεση της Κυβέρνησης επισφραγίστηκε με την εξαγγελλία δύο νομοθετικών ρυθμίσεων ήτοι παράταση 6 μηνών για την υποβολή των αντιρρήσεων και 50 % μείωση των τελών, πίστωση δε σε εκείνους που ήδη κατέθεσαν αντιρρήσεις της διαφοράς του χρηματικού ποσού, ρυθμίσεις πολύ κρίσιμες και ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για το θέμα των δασικών χαρτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X