Συντονιστική Επιτροπή: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κύριε Μηταράκη

0

Αιχμές κατά του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, εξαπολύει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα σχετικά με τα σχέδια κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετατροπή των νησιών σε μόνιμες φυλακές.

Ο μονίμως ψευδόμενος υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης, πήρε σβάρνα τα προσφιλή του ΜΜΕ και άρχισε πάλι να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα γκριζαρίσματος των συνόρων μας στα νησιά και προκαλεί να του υποδειχτούν αν υπάρχουν τέτοια θέματα στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης με την ΕΕ.

Εκτός λοιπόν από ψευδόμενος προσποιείται και τον αδιάβαστο.

Ιδού λοιπόν τι αναφέρει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων (Β΄ Δ/νση Επιστημονικών μελετών του Τμήματος Ευρωπαϊκών μελετών), ως γνωμοδότηση, για την εν λόγω συμφωνία κι ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του:

 «Ο προτεινόμενος έλεγχος διαλογής πριν από την είσοδο (pre-entry screening–πρόταση Κανονισμού COM(2020) 612), ο οποίος αφορά υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν ήδη διέλθει τα εξωτερικά σύνορα, αλλά θεωρούνται, κατά πλάσμα δικαίου, ότι δεν έχουν εισέλθει στο έδαφος της Ε.Ε. και του κράτους μέλους άφιξης, πέραν της υποχρεωτικής, για το κράτος άφιξης, δημιουργίας επιπλέον κέντρων υποδοχής και κράτησης των υπό ταυτοποίηση και διαλογή, είναι προβληματική για την εθνική ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία σε ευαίσθητες περιοχές, αλλά και σε σχέση με τον Κώδικα συνόρων Σένγκεν, δοθέντος ότι η συλλήβδην αντιμετώπιση όλων των εισερχομένων ως εν δυνάμει αιτούντων άσυλο, ακυρώνει εν τοις πράγμασι τη διαδικασία προστασίας των συνόρων, για την πρόληψη εισόδου όσων επιχειρούν να διέλθουν από μη εξουσιοδοτημένα σημεία και χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, όπως αυτή προβλέπεται από τον Κώδικα, προκειμένου να διασφαλίζεται η ακεραιότητα του χώρου Σένγκεν..».

Παρακάτω αναφέρεται στην παραμονή που μπορεί να φτάνει και τους 8 μήνες 

«- Ειδικά η αναδοχή επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών που στερούνται δικαιώματος παραμονής, πρέπει, ως «συνεισφορά αλληλεγγύης» (πρόταση COM(2020) 610, άρθρο 45 να οργανωθεί αποτελεσματικά, ώστε να διεκπεραιώνεται το συντομότερο δυνατό…. δοθέντος ότι η διαδικασία αναδοχής μπορεί να διαρκέσει μέχρι οκτώ μήνες, κατά τους οποίους οι προς επιστροφή υπήκοοι τρίτων χωρών οφείλουν να παραμένουν στα σύνορα…»

Επίσης αναφέρεται: «H υποχρεωτική δημιουργία απροσδιόριστου αριθμού μόνιμων δομών (locations) παραμονής προσφύγων και μεταναστών, ως εν δυνάμει αιτούντων άσυλο, κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων, καθιστά ανενεργή την αποτροπή στο θαλάσσιο πεδίο (Κανονισμό (Ε.Ε.) 656/2014), λειτουργεί δε ως παράγοντας προσέλκυσης (pullfactor) υπηκόων  τρίτων χωρών, και μάλιστα μέσω διάσωσης που ενδέχεται να οφείλεται σε ηθελημένη καταστροφή θαλάσσιου μεταφορικού μέσου».

Το κείμενο υπογράφεται εκτός των άλλων και από τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, Κώστα Μαυριά, Ομότιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον εργολαβικό ρόλο της κυβέρνησης του κ. Μηταράκη και των πρόθυμων αυτοδιοικητικών συνεργατών τους, να περάσουν πάση θυσία την εγκληματική πολιτική τη δική τους και της ΕΕ στα νησιά μας, αλλά και τα ψέματά τους.

Αντιλαμβανόμαστε και διαβάζουμε τις προθέσεις τους και δηλώνουμε για πολλοστή φορά ότι θα υπερασπιστούμε πάση θυσία τα νησιά μας .

Τα υπόλοιπα κ. Μηταράκη θα τα πούμε στο Θόλος αν τολμήσετε εσείς και η κυβέρνησή σας να μας μετρήσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X