Μαθήματα πολιτισμού και περιβαλλοντικής συνείδησης από την πρωτοβουλία 4 Lemnos

0

Μαθήματα πολιτισμού και περιβαλλοντικής συνείδησης προσφέρει τις τελευταίες εβδομάδες στη Μύρινα, μια πρωτοβουλία εθελοντών με την ονομασία 4 Lemnos, η οποία έχει μέχρι στιγμής πέντε δράσεις στο ενεργητικό της.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεκίνησε τη δράση της στις αρχές Μαρτίου, έχει θέσει στόχο τον καθαρισμό παραλιών από σκουπίδια και απορρίμματα και ήδη η προσφορά της τυγχάνει αναγνώρισης και αποδοχής από τους πολίτες του νησιού.

Η αρχή έγινε στις 7 Μαρτίου με τους εθελοντές να καθαρίζουν από σκουπίδια την παραλία της Νέας Μαδύτου.

Στις 14 Μαρτίου η ομάδα βρέθηκε στην παραλία Ρηχά Νερά και όπως φαίνεται από τη σχετική φωτογραφία που δημοσίευσε η ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από τα πολλά σκουπίδια που συλλέχθηκαν, η κίνηση πλαισιώθηκε από πλήθος εθελοντών και εθελοντριών.

Επόμενο “χτύπημα” της ομάδας ήταν ο καθαρισμός στο δασάκι του Αγίου Νικολάου στις 28 Μαρτίου.

Τέλος, στις 4 και 11 Απριλίου η ομάδα των εθελοντών βρέθηκε στο νέο λιμάνι της Μύρινας και όπως μαρτυρούν οι σχετικές φωτογραφίες, η δράση τους ήταν απολύτως αναγκαία.

Φωτογραφίες από τον καθαρισμό στις 4 Απριλίου

Φωτογραφίες από τον καθαρισμό στις 11 Απριλίου

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά χάρη στο μεράκι και το φιλότιμο των εθελοντών χωρίς η δραστηριότητά τους να στηρίζεται από κάποιον φορέα.

Ευχόμαστε το παράδειγμα τους να ακολουθήσουν και άλλοι νέοι άνθρωποι, καθώς τέτοιες κινήσεις συνιστούν κορυφαίο παράδειγμα αγάπης προς τον τόπο και το περιβάλλον του.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την πρωτοβουλία και τις δράσεις της μέσα από τη σελίδα 4 Lemnos στο Facebook. 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X