Εργαζόμενοι ΟΤΑ Δήμου Λήμνου: Επιστολή στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

0

Στην επικαιρότητα φέρνει με επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α του Δήμου Λήμνου σειρά ζητημάτων που αφορούν τις εργασιακές συνθήκες, την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Εκτός από το Δήμαρχο Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη, η επιστολή απευθύνεται στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Ελεονώρα Γεώργα, Βαγγέλη Γιαρμαδούρο, Χαριτίνη Φωτοπούλου και Κώστα Μαδυτινό.

Την επιστολή υπογράφουν εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου ο Πρόεδρος, Νίκος Πλάντζος και ο Γραμματέας, Παναγιώτης Καραφιλίππου.

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λήμνου σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε και πάλι να φέρει στην επικαιρότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενες-εργαζόμενοι στον Δήμο Λήμνου όλα αυτά τα χρόνια, που στα παλιά προστίθενται και νέα προβλήματα.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ
Α) Κτηριακό Ζήτημα

Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στο έτος 2021, να γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ίδρυση του Ελληνικού Κράτους και ο Δήμος Λήμνου να μην έχει ένα σύγχρονο Δημαρχιακό Μέγαρο (με πρόσβαση των ΑμΕΑ – ανελκυστήρα κλπ.), όπου να στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την καλύτερη και λειτουργική απόδοση των Συναδέλφων.

Β) Προσλήψεις μόνιμου Διοικητικού και Εργατοτεχνικού προσωπικού

Θεωρούμε απαράδεκτο από τον οργανισμό του Δήμου Λήμνου να έχει προσληφθεί μόνο το 50%.

Γ) Αναπτυξιακός Οργανισμός

Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία Αναπτυξιακών εταιρειών Α.Ε. που επιτρέπουν την ‘‘εισβολή’’ ιδιωτών στα δρώμενα του Δήμου Λήμνου.

Δ) Πρόσληψη Γιατρού Εργασίας

Δεν γίνεται μέσα σ’αυτήν την πανδημία που ζούμε (κορωνοϊός) να μην υπάρχει Γιατρός Εργασίας στις Υπηρεσίες μας.

Ε) Κατασκευή τουαλετών

Για το Εργατοτεχνικό προσωπικό στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Νέας Κούταλης, Ατσικής και Μούδρου.

Δεν είναι δυνατόν στο έτος 2021 να έχουμε κάνει τον χώρο εργασίας και στάθμευσης οχημάτων του Δήμου Λήμνου «υγειονομική βόμβα».

ΣΤ) Αγορά καινούργιων Απορριμματοφόρων

Για την καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ζ) Δημιουργία στεγάστρου

Για το συνεργείο επισκευής οχημάτων στον καινούργιο χώρο όπου θα μεταφερθεί.

Η) Μονιμοποίηση συμβασιούχων

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Θ) Δασικοί Χάρτες

Επανέλεγχος της επέκτασης του ορισμού των Δασικών Χαρτών ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες και τοπικούς παραγωγούς, γιατί όταν οριστικοποιηθούν θα υπάρξουν πολύ αυστηροί περιορισμοί.

Χαμένοι θα είναι οι μικροί και μεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι γιατί θα σημάνει καταστροφή της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X