Η ομάδα ρομποτικής “PieceMaker” του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

0

Στο 10ο Μαθητικό Φεστβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο διεξήχθη διαδικτυακά με τη συμμετοχή των σχολείων του Βορείου Αιγαίου, συμμετείχε και το Γυμνάσιο του Λιβαδοχωρίου με την ομάδα ρομποτικής “PieceMaker“,την Παρασκευή 16 Απριλίου, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών πληροφορικής με τους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων και τη δημιουργία διαθεματικών και διεπιστημονικών σχεδίων έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα “PieceMaker” , με υπεύθυνο καθηγητή τον κ.Χαβιά Νικόλαο, παρουσίασε δυο έργα τα οποία  κατασκεύασαν στο σχολικό εργαστήριο Ρομποτικής,  για να  καταδείξουν την λειτουργικότητά τους και να αποδείξουν για άλλη μία φορά ότι τα παιδιά με τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τις γνώσεις και την υποστήριξη που τους προσφέρει το σχολείο τους μπορούν να δημιουργήσουν μικρά τεχνολογικά «θαύματα»

Τα έργα που συμετείχαν στο διαγωνισμό

α) Τα έξυπνα γυαλιά.

Απευθύνονται σε άτομα με προβλήματα όρασης, έχουν κατάλληλο αισθητήρα για να αντιλαμβάνονται τα εμπόδια στο ύψος του κεφαλιού και ειδοποιούν τον χρήστη με κατάλληλο ήχο.

β) Το έξυπνο σπίτι

Τα παιδιά κατασκεύασαν τη μακέτα ενός σπιτιού και αυτοματοποίησαν τις λειτουργίες του ώστε να μειώσουν το αρνητικό οικιακό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα όσον αφορά την ψύξη, τη θέρμανση και τον φωτισμό. Επιπλέον,   ρύθμισαν την απομακρυσμένη απενεργοποίηση των ηλεκτρικών συσκευών. 

 

Το Φεστιβάλ έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να παρουσιάσουν όλα τα στάδια των έργων που κατασκεύασαν στο σχολικό εργαστήριο Ρομποτικής, να  καταδείξουν την λειτουργικότητά τους και να αποδείξουν για άλλη μία φορά ότι τα παιδιά με τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τις γνώσεις και την υποστήριξη που τους προσφέρει το σχολείο τους μπορούν να δημιουργήσουν μικρά τεχνολογικά «θαύματα». 

Eυχαριστίες από τη Διευθύντρια

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει τον υπεύθυνο καθηγητή και την ομάδα των μαθητών που αποτελείται από τους: Σοφία Καβαλέρη, Χρήστος Λαγηνάς, Ανδρέας Κάντζος, Γιάννης Μόσχοβας, Ελευθερία Εγγλέζου, Μαριάννα Διαματάρη, Δέσποινα Δήμου, Άρης Τρυφερής, Γιώργος Μαρκάκης, Γιάννης Φράγκος, Χίλντα Γιαννάκη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X