Παρέμβαση Ελεονώρας Γεώργα για τις προσαυξήσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης

Αίτημα προς το Δήμαρχο κατέθεσε ο συνδυασμός "Νίκη για τη Λήμνο" μέσω της επικεφαλής Ελεονώρας Γεώργα.

0

Στις 29 Μαρτίου, με σχετικά ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Λήμνου κ.Μαρινάκης, έκανε έκκληση προς τους δημότες του νησιού να αποφεύγουν το συγχρωτισμό στα ταμεία του Δήμου για την εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης, διαβεβεαιώνοντας την ίδια στιγμή ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να προβεί σε καμία διακοπή υδροδότησης για μη έγκαιρη εξόφληση λογαριασμού.

Λόγω λήξης των προθεσμιών εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα σημεία είσπραξης, με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία.

Ο Δήμος Λήμνου διαβεβαιώνει τους δημότες ότι, λόγω της παρούσας κατάστασης, δεν θα προβεί σε καμία περίπτωση σε διακοπές υδροδότησης για μη έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών.

Παρακαλούνται οι δημότες να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό στα ταμεία του Δήμου και να εξοφλούν τους λογαριασμούς ύδρευσης εξ’ αποστάσεως με ασφαλείς τρόπους,  όπως αυτοί περιγράφονται στους λογαριασμούς ύδρευσης.

Με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός “Νίκη για τη Λήμνο” μέσω της επικεφαλής, κ.Γεώργα , ζητείται από το Δήμαρχο να μεριμνήσει με όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την εταιρεία υποστήριξης του λογισμικού των καρτελών ύδρευσης, έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες τις προσαυξήσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης από την αποφυγή του συγχρωτισμού στα Ταμεία του Δήμου.

Αφορμή για το αίτημα που κατατέθηκε από την παράταξη της κ.Γεώργα, ήταν παρατηρήσεις συδημοτών μας σχετικά με προσαυξήσεις που παρατήρησαν στους λογαριασμούς.

Διαβάστε την ανακοίνωση
“Κύριε Δήμαρχε,
Την 29-03-2021 εξεδόθη ανακοίνωσή σας αναφορικά με την αυξημένη κίνηση στα σημεία είσπραξης του Δήμου ,λόγω λήξης των προθεσμιών εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης. Με αυτή την ανακοίνωση διαβεβαιώνετε τους Δημότες ότι ο Δήμος Λήμνου δεν θα προβεί σε διακοπές υδροδότησης για τη μη έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών. Τέλος, απευθύνετε παράκληση στους Δημότες να αποφεύγουν το συγχρωτισμό στα ταμεία του Δήμου και να εξοφλούν τους λογαριασμούς ύδρευσης εξ αποστάσεως με ασφαλείς τρόπους ,όπως αυτοί που περιγράφονται στους λογαριασμούς ύδρευσης.
Κύριε Δήμαρχε, είναι απολύτως κατανοητό το πνεύμα της ανακοίνωσής σας .Να υπογραμμίσουμε ωστόσο ότι μία σημαντική μερίδα των Συνδημοτών μας είτε δεν έχουν εξοικείωση με τα τεχνολογικά μέσα και δεν συνηθίζουν τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές είτε δεν έχουν ευχερή πρόσβαση στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να τους εξυπηρετεί η εξόφληση των λογαριασμών τους στα σημεία είσπραξης του Δήμου.
Λόγω των μέτρων πρόληψης και αποφυγής συνωστισμού που επιβάλλει η συνθήκη του covid-19 ,τα ταμεία του Δήμου εξυπηρετούν την εν λόγω υπηρεσία μόνον κατόπιν ραντεβού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός Συνδημοτών μας να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους αρκετές ημέρες αφού παρέλθει η αναγραφόμενη προθεσμία εξόφλησης, επιβαρυνόμενοι τις σχετικές προσαυξήσεις ,χωρίς να έχουν καμία ευθύνη οι ίδιοι για αυτό! Συνδημότες μας μας επέδειξαν λογαριασμούς που εξόφλησαν μετά τη λήξη της προθεσμίας εξόφλησης κατόπιν ραντεβού και προκύπτει αυτό ακριβώς, η επιβάρυνση στο σύνολο του λογαριασμού των σχετικών προσαυξήσεων.
Στην κατεύθυνση αυτή ,καθώς για σημαντικό μέρος των Συνδημοτών μας η εξόφληση του λογαριασμού τους λαμβάνει χώρα “εκπρόθεσμα” ,χωρίς δική τους υπαιτιότητα, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως μεριμνήσετε σχετικά και απευθυνθείτε στην εταιρεία υποστήριξης του λογισμικού των καρτελών ύδρευσης διασφαλίζοντας ότι δεν θα λογίζονται και χρεώνονται προσαυξήσεις ,για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X