Κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων «δείχνουν» τα πρακτικά

0

Στον Κυριακάτικο Τύπο και συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», διέρρευσαν πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων, όπως απαιτούσαν εδώ και καιρό τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την κυβέρνηση να αρνείται τη δημοσίευσή τους.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αποκαλύπτει πως τα πρακτικά κρατούνται με τον πλέον επίσημο τρόπο, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς για πρόχειρες σημειώσεις.

Από τα πρακτικά που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, προκύπτουν οι κατευθυντήριες γραμμές που δίνει η κυβέρνηση στην επιτροπή ανάλογα με την περίσταση.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα μέλη της επιτροπής καλούνται να «αποφασίζουν» επί προειλημμένων αποφάσεων-εισηγήσεων, ενώ καταγράφονται επίσης οι διαφωνίες ορισμένων επιστημόνων (μεταξύ των οποίων ο Σωτήρης Τσιόδρας) για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε παραδεχθεί πως οι ειδικοί δεν συμφωνούν πάντα και τους «μάλωσε» γιατί δημιουργούν μερικές φορές την «αίσθηση μιας πολυφωνίας».

Ειδικότερα, στο ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας» δημοσιεύονται τα πρακτικά της 176ης και της 180ης συνεδρίασης με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να φέρονται να διατυπώνουν εισηγήσεις για το άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων, τον προσανατολισμό των προτάσεων για τα μέτρα καθώς και τα περιβόητα self-tests.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X