ΚΚΕ: Για το πρόβλημα των περιφράξεων στα Σχέδια Βελτίωσης των αγροτών

0

Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, φέρνουν με ερώτηση τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, τις διαμαρτυρίες αγροτών και γεωπόνων της Λήμνου σχετικά με το πρόβλημα των περιφράξεων που έχει προκύψει στα Σχέδια Βελτίωσης.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα, τοποθετήθηκαν απλές περιφράξεις σε εκτάσεις άνω των 10 με 12 στρεμμάτων και τώρα η αρχαιολογία ζητά να ξηλωθούν, να ληφθεί δείγμα και στη συνέχεια, ανάλογα με το δείγμα, να επανατοποθετηθούν, ώστε να πάρουν τη σχετική έγκριση.

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες αγροτών και γεωπόνων της Λήμνου, στα πολυαναμενόμενα Σχέδια Βελτίωσης των αγροτών, πέρα από την όλη ταλαιπωρία των εγκρίσεων και των πολλών πλέον επιλαχόντων, εμφανίστηκε και το πρόβλημα των περιφράξεων.

Μετά από τις εγκρίσεις των Σχεδίων Βελτίωσης, κάποιοι αγρότες είχαν βάλει στο εγκεκριμένο τους πρόγραμμα την τοποθέτηση απλής περίφραξης (απλό σύρμα και απλοί πάσσαλοι χωρίς τσιμέντο) για τη προστασία της μόνιμης καλλιέργειάς τους, (αμπελώνες – ελαιώνες), κυρίως από το μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς αγρότες της Λήμνου τα τελευταία χρόνια και που είναι τα αγριοκούνελα.

Για την τοποθέτηση ακόμα και απλής περίφραξης χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας και έγκριση από την αρχαιολογία ώστε να μπορούν να προχωρήσουν.

Δυστυχώς, δεν το γνώριζαν και τοποθετήθηκαν κάποιες περιφράξεις απλές σε μεγάλες εκτάσεις άνω των 10 με 12 στρεμμάτων, με αποτέλεσμα η αρχαιολογία να τους ζητά να τις ξηλώσουν, να πάρουν δείγμα και στη συνέχεια, ανάλογα με το δείγμα, να τις ξανατοποθετήσουν, ώστε να πάρουν την “έγκρισή τους”.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τοποθέτηση των πασσάλων κατεβαίνει σχεδόν 20 πόντους κάτω από το έδαφος καθώς αποτελεί απλή περίφραξη χωρίς κάποιο δομικό – συνδετικό υλικό π.χ. τσιμέντο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος υπουργός
  • Ποιες ενέργειες θα κάνει για να αρθεί αυτό το εμπόδιο με τις περιφράξεις σε ό,τι αφορά τις εγκρίσεις των Σχεδίων Βελτίωσης.
  • Για τη χρηματοδότηση του συνόλου των αγροτών και κτηνοτρόφων που κρίθηκαν επιλέξιμοι για τα Σχέδια Βελτίωσης.

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία, Μανωλάκου Διαμάντω, Συντυχάκης Μανώλης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X