Παρέμβαση για το θάνατο του στρατιώτη στην 88 ΕΜΑ-Επιστολή φαντάρου

0

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διοίκηση της 88 ΕΜΑ είχε ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντισυνταγματάρχης ε.α. Νίκος Παπαναστάσης, μετά το θάνατο του 23χρονου στρατιώτη το περασμένο Σάββατο αλλά και την επιστολή στρατιώτη από το ίδιο στρατόπεδο.

Όπως αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου σε σχετική ανακοίνωση, ο βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις αιτίες θανάτου του στρατιώτη, τις συνθήκες στις οποίες έγινε αλλά και τη στήριξη που πρέπει να παρασχεθεί στους υπόλοιπους στρατιώτες και το προσωπικό της μονάδας.

Επεσήμανε τέλος την ανάγκη έκτακτης επιστημονικής και διοικητικής στήριξης των στρατιωτών μετά το τραγικό συμβάν, αλλά και τον ιδιαίτερο χειρισμό περιστατικών που χρήζουν σχετικής προσοχής.

Επιπλέον, παρέμβαση στη διοίκηση της 88 ΕΜΑ έκανε και η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των στρατευμένων δια του προέδρου της, Άγγελου Βρεττού.

Ο Α. Βρεττός μίλησε με τη διοίκηση του στρατοπέδου, η οποία έδειξε να κατανοεί την ανησυχία και αγωνία της επιτροπής για το γεγονός και διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα που διευκολύνουν τους στρατευμένους και μάλιστα ότι έχει επιληφθεί του θέματος ιατρική ομάδα για τη στήριξη του προσωπικού.

Η επιτροπή παρακολουθεί την εξέλιξη του ζητήματος και κάθε άλλου σχετικού θέματος που απασχολεί τους στρατευμένους και θα προβαίνει στις ανάλογες και ενδεδειγμένες παρεμβάσεις για την προάσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των στρατευμένων.

Επιστολή φαντάρου της 88 ΕΜΑ

Καλησπέρα σας, υπηρετώ στην 88 ΕΜΑ στην Λήμνο (τεθωρακισμένα). Όπως ίσως γνωρίζετε στο στρατόπεδο μας πέθανε το Σάββατο ένας φίλος-φαντάρος 23 ετών.

Εγώ προσωπικά είμαι σοκαρισμένος γιατί έγινε φίλος μου και πέθανε έτσι ξαφνικά. Καταλαβαίνετε ότι η ψυχολογία μου είναι χάλια και εδώ δεν έχουμε καμία στήριξη. Συμπεριφέρονται σαν να μην έγινε τίποτα.

Με έχουν χώσει ήδη 2 υπηρεσίες μέσα σε 2 μέρες και το πρωί κανονικά συνεχίσαμε εκπαίδευση ενώ το παιδί κηδευόταν. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω που να απευθυνθώ είμαι σε απόγνωση. Οι γονείς μου παίρνουν τηλέφωνο στο στρατόπεδο από το Σάββατο δεν τους το σήκωσαν ποτέ!

Θέλουμε βοήθεια, πρέπει να φύγουμε από δω, αυτό που ζω εδώ μέσα. Είναι μια φρίκη, εύχομαι κανένα παιδί που υπηρετεί να μην δει έναν φίλο του νεκρό και όλοι εκεί μέσα να μην τους νοιάζει τίποτα, ούτε το παιδί που έχασε την ζωή του αλλά ούτε και η δική μας ψυχολογία, μας συμπεριφέρονται λες και είμαστε ρομπότ.

Έχουμε και συναισθήματα, παλικάρι πέθανε… Είμαι μικρός, δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω, ζητάω μόνο μετάθεση να φύγω από εδώ μέσα να ηρεμήσω.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ χρειαζόμαστε βοήθεια η Β εσσο Τεθωρακισμένων Λήμνου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X