Επιστολή επτά αλιευτικών συλλόγων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φυτοπλαγκτόν

0

Ομαδική επιστολή για το θέμα της παρουσίας φυτοπλαγκτόν στις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου και του Θρακικού Πελάγους, απέστειλαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και στο Τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, επτά πρόεδροι αλιευτικών συλλόγων μεταξύ των οποίων και του Αλιευτικού Συλλόγου Λήμνου.

Όπως αναφέρουν, κατά το τρέχον έτος και ιδιαίτερα από το Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα, η αλίευση στα παράλια του Θρακικού Πελάγους, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στα νησιά Σαμοθράκη, Λήμνο και Θάσο, έχει καταστεί απαγορευτική.

Την επιστολή υπογράφουν οι Πρόεδροι των εξής Συλλόγων: Αλιευτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, Αλιευτικός Σύλλογος Σαμοθράκης, Αλιευτικός Σύλλογος Μαρώνειας, Αλιευτικός Σύλλογος Φαναρίου, Αλιευτικός Σύλλογος Μηχανοτρατών Αγία Ειρήνη Καβάλας, Αλιευτικός Σύλλογος Μακεδονία Γρι-Γρι Καβάλας και Αλιευτικός Σύλλογος Λήμνου.

Σημειώνεται πως την Τρίτη 20 Απριλίου, το ζήτημα της παρουσία φυτοπλαγκτόν συζητήθηκε στη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ανδρέα Καραγιώργη, με τον Πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Σαρίκα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα της ετήσιας πλέον εμφάνισης μεγάλων εκτάσεων φυτοπλαγκτόν στην ευρύτερη περιοχή αλίευσης του Θρακικού πελάγους, η παρουσία του οποίου δυσχεραίνει στον μέγιστο βαθμό τους αλιείς της παράκτιας και μέσης αλιείας, προκαλώντας ακόμη και ανεπανόρθωτες ζημιές στα αλιευτικά μέσα που χρησιμοποιούν. Για το ζήτημα αποφασίσθηκε να ζητηθεί η συμβουλευτική συνδρομή του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών (ΙΝΑΛΕ) και η αποστολή υπομνήματος προς το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X