Γεώργα: Μπερδεύει τον απολογισμό με την απολογία ο Δήμαρχος

0

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο συνδυασμός “Νίκη για τη Λήμνο” σχετικά με την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Απριλίου.

Σημειώνεται πως κεντρικό ζήτημα της συνεδρίασης αναδείχθηκε η στάση του Δήμου σχετικά με το αίτημα ιδιώτη για παραχώρηση χώρου 75τμ για ομπρέλες και ξαπλώστρες στο Ρωμέικο Γιαλό, με το Δημοτικό Συμβούλιο να απορρίπτει κατά πλειοψηφία την έγκριση δημοπράτησης.

Η συζήτηση σημαδεύτηκε επίσης από την αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη και της επικεφαλής της “Νίκης για τη Λήμνο”, Ελεονώρας Γεώργα, ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης.

Δελτίο τύπου “Νίκης για τη Λήμνο”

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 έλαβε χώρα η δια τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λήμνου, έξι βδομάδες μετά την προηγούμενη συνεδρίαση. Θέση της παράταξής μας είναι ότι απαιτείται τακτικότερη σύγκληση των συνεδριάσεων, για αποτελεσματικότερη και πιο ευέλικτη αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν.

Πέρα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, στα οποία αναλώθηκε το δημοτικό συμβούλιο στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, δεν μπορεί να ξεφύγει από την κριτική το οξύ κλίμα και η ένταση κατά τις αρχικές τοποθετήσεις του Δημάρχου και της επικεφαλής της παράταξης, Ελεονώρας Γεώργα.

Συγκεκριμένα ,στην αναφορά της Ελεονώρας Γεώργα στη διάχυτη ανησυχία της κοινωνίας της Λήμνου σε σχέση με την τοποθέτηση του Επάρχου περί ενεργοποίησης ΜΚΟ στο νησί, με σκοπό τη φιλοξενία μεταναστών, ο Δήμαρχος δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να τοποθετείται για ζητήματα που απασχολούν τους δημότες, περιοριζόμενος στη λασπολογία και την επί προσωπικού επίθεση προς το πρόσωπο της κ. Γεώργα, στην οποία απέδωσε τη μομφή ότι “έχει αγκαλιάσει” αυτή την πρωτοβουλία και τον επιχειρηματία που σχετίζεται με αυτή. Η απάντηση-διάψευση της κ. Γεώργα στην αήθη αυτή προσωπική επίθεση υπήρξε ρητή, κατηγορηματική και ανεπίδεκτη αμφισβήτησης.

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου προκάλεσε και η κριτική της κ. Γεώργα σχετικά με την ανάμιξή του ως μηχανικού στη χωροθέτηση της καντίνας στο Ρωμέικο Γυαλό, αναφορά που έγινε προς αντίκρουση της δήθεν μη ανάμιξης για την οποία πανηγυρικά είχε κάνει λόγο ο Δήμαρχος σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Μάλιστα ο Δήμαρχος χάνοντας την ψυχραιμία του χαρακτήρισε την κ. Γεώργα «υποχείριο άλλων που την έβαλαν μπροστά» συμπληρώνοντας ότι δεν απολογείται σε κανέναν. Προφανώς μπερδεύει τον απολογισμό από την απολογία ο Δήμαρχος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι κατήγορος, είναι όμως η φωνή του λημνιακού λαού. Η «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» τιμώντας την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που τη στήριξαν αλλά και του συνόλου των δημοτών, θα εξακολουθεί να ασκεί το έργο της γόνιμης αντιπολίτευσης ούσα παρούσα και ενεργή στα δημόσια πράγματα, καταθέτοντας προτάσεις, μελετώντας, υποβάλλοντας ερωτήματα, ασκώντας παρεμβάσεις και ψηφίζοντας θετικά τις προτάσεις που προάγουν την εξέλιξη και την ευημερία του τόπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X