ΣΥΜ.Π.ΑΝ: “Να παραμείνει ελεύθερος ο Ρωμέικος Γιαλός”

0

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός “Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης”, εξέφρασε τις θέσεις του σε μια σειρά ζητημάτων που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση, την Παρασκευή 23 Απριλίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 23 Απριλίου, μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε τόσο η έγκριση του Σχεδίου Εσωτερικού Κανονισμού της Μόνιμης Συλλογής Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου όσο και το θέμα της παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας στον Ρωμέικο Γιαλό.

Για το έργο ανάπλασης του Νοσοκομείου

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, για το έργο της αποκατάστασης του παλαιού κτηρίου του Νοσοκομείου και της δημιουργίας Ψυχιατρικής Κλινικής, οφείλουμε ως πολίτες να παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου καθώς αποτελεί μια αναγκαιότητα για τον τόπο μας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η τοποθέτηση μας τόσο στο προηγούμενο όσο και στο πιο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Για το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι το όραμα, η εξαιρετικής σημασίας δωρεά αλλά και η διαρκής προσπάθεια του Χρήστου Μπουλώτη να αναδείξει την πολιτιστική μας κληρονομιά, αποτυπώνεται στο Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου.

Ένα κόσμημα για την πόλη της Μύρινας με έντονο πολιτιστικό και πολιτισμικό αποτύπωμα που ξεπερνάει τα σύνορα του νησιού. Βεβαίως, θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η υγιεινή του αύλειου χώρου του αντλιοστασίου στον οποίο βρίσκεται το δεύτερο κτήριο της Συλλογής.

Για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας στον Ρωμέικο Γιαλό

Σχετικά με την λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας στον Ρωμέικο Γιαλό, η τοποθέτηση μας ήταν αρνητική. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη για εργασία και άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, θεωρούμε ότι αυτό το συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας  θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερο από επιχειρηματικές δραστηριότητες γι’  αυτό προτείνουμε να εφαρμοστεί η ΚΥΑ 47458/2020 σύμφωνα με την οποία και εφόσον ζητηθεί από τον Δήμο ή την Κτηματική, να εξαιρεθεί η παραλία του Ρωμέικου Γιαλού, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.  

Η ευρύτερη περιοχή του Ρωμέικου Γιαλού, με όλη την ιστορικότητα αλλά και την πολιτισμική αξία που τη συνοδεύει, επιτάσσουν έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τόσο οι πολίτες αλλά και να μπορεί ταυτόχρονα να ασκείται και η επιχειρηματική δραστηριότητα, χωρίς να διαταράσσεται η φυσιογνωμία της περιοχής.

Τέλος, συντασσόμαστε με τα αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου Λήμνου και δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη μας διότι στο σύνολο τους, βελτιώνουν τόσο τις συνθήκες εργασίας όσο και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους πολίτες της Λήμνου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΜ.Π.ΑΝ

Χαριτίνη Φωτοπούλου-Παϊτάκη

Βλάσης Χατζηχαραλάμπους

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X