ΚΚΕ: Αναγκαία επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος της Περιφέρειας για επιχειρήσεις

0

Την απαίτηση των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών της Λήμνου για επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος της Περιφέρειας για την «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» στηρίζει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ψεύτικες αποδείχτηκαν τελικά οι ελπίδες που είχε δώσει στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες ο σχεδιασμός του προγράμματος από την περιφέρεια και την κυβέρνηση.

Ανακοίνωση

Αναστάτωση και εκνευρισμός επικρατεί από χθες στον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, (έμπορους,   ελεύθερους επαγγελματίες, εστίαση, τουριστικές επιχειρήσεις), μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των μισών και πλέον επιχειρήσεων από όσες είχαν καταθέσει φάκελο ένταξης, ενώ πληρούσαν τα κριτήρια χρηματοδότησης, καθώς και επιχειρήσεις που ενώ είχαν μεγάλη πτώση τζίρου λόγω πανδημίας, λόγω έλλειψης αντίστοιχων ΚΑΔ, αποκλείστηκαν παντελώς.

Ψεύτικες αποδείχτηκαν τελικά οι ελπίδες που είχε δώσει στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες ο σχεδιασμός του προγράμματος από την περιφέρεια και την κυβέρνηση. Αποδείχτηκε και στην πράξη ότι, ενώ αποδεδειγμένα η πλειοψηφία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων λόγω πανδημίας είχαν ζημιές και θα έπρεπε να ενταχθούν στο πρόγραμμα ώστε να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης όλων των εργαζομένων, η μη εξασφάλιση όλου του απαιτούμενου ποσού βάση των αναγκών, οδήγησε στην κατάσταση αυτή.

Στηρίζουμε την απαίτηση των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών του νησιού μας για επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες τους, καθώς και να συμπεριληφθούν και οι ΚΑΔ που ενώ επλήγησαν δεν ήταν επιλέξιμοι.

Καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για μέτρα για την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και αγροτών από τις συνέπειες της κρίσης και τη διαχείριση της πανδημίας του Covid – 19.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X