Στη Νέα Κούταλη το τελευταίο κρούσμα κορονοϊού-Δέκα συνολικά τον Απρίλιο

0

Ένα νέο κρούσμα κορονοϊού στη Λήμνο καταγράφει η έκθεση επιδημιολογικής παρατήρησης του ΕΟΔΥ στις 27 Απριλίου, ανεβάζοντας σε 80 το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στο νησί από τον Οκτώβριο του 2020.

Ειδικότερα, η θετική διάγνωση αφορά σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Απριλίου, κατά τη διάρκεια διενέργειας rapid test στη Μύρινα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επάρχου Λήμνου, Άγγελου Βλάττα Λαμπρινού, το νέο κρούσμα αφορά τη Δημοτική Ενότητα Νέας Κούταλης, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφονται τέσσερα ενεργά κρούσματα στο νησί.

Από αυτά, ένα αφορά τη Δημοτική Ενότητα Μύρινας και τρία τη Δημοτική Ενότητα Νέας Κούταλης. Συνολικά εντός του Απριλίου έχουν καταγραφεί 10 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στις 27 Απριλίου 3.313 νέα κρούσματα κορονοϊού, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 337.723 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων το 51.3% αφορά άνδρες.

Παράλληλα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 92, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.179 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τέλος, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 813 (62.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.070 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 367 (ημερήσια μεταβολή -18.63%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 464 ασθενείς.

Η εικόνα στο Βόρειο Αιγαίο

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ στις 27 Απριλίου, η Λέσβος κατέγραψε 7 νέα κρούσματα ανεβάζοντας σε 58 τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων. Στη Χίο, καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα με τα ενεργά κρούσματα των τελευταίων δύο εβδομάδων να ανέρχονται σε 38. Χωρίς νέα κρούσματα η Σάμος και η Ικαρία, με τα ενεργά κρούσματα να ανέρχονται σε 24 και 1 αντίστοιχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X