Lemnos Philema: Τέσσερις ημέρες ανάδειξης του γαστρονομικού πλούτου της Λήμνου
Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο του νησιού είχαν οι συμμετέχοντες σε δράση που οργάνωσε το Lemnos Philema και η Άνθεια Κώτση την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, μέσα από τη δημοσιογραφική αποστολή του Lemnos Philema και του Συλλόγου Γαστρονομίας και Οίνου Λήμνου, οι καλεσμένοι Μανώλης Παπουτσάκης, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Φώτης Βαλλάτος και Ζωή Παρασίδη καθώς και το κοινό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήρθαν σε επαφή με τη γαστρο-οινική παράδοση του νησιού.
Περιηγήσεις και επισκέψεις σε βιοτεχνίες, οινοποιεία, καλλιέργειες, μάντρες, τα παραδοσιακά λαξευτά πατητήρια, την αλυκή και μαγειρική σε καΐκι ήταν μερικά από όσα έλαβαν χώρα τις τέσσερις ημέρες της αποστολής.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου το Lemnos Philema, η Λήμνος έδειξε τον πολιτισμό της και πως είναι ένα νησί αυτάρκες, με την τυροκομία, τους αμπελώνες και το κρασί, τα όσπρια, τα άλευρα, το λάδι, το μέλι, την κτηνοτροφία και άλλα να μεταφέρονται άμεσα σε φαγητά, τοπικές συνταγές και παράδοση.
Συμμετέχοντες της δράσης και μέλη του Συλλόγου
Αγρόκτημα βίγλα
Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης
Έννοια πο ‘χς
Ένωση Limnos Wines
Ξύκης όσπρια
Κτήμα Όλον
Limnos organic wines
Λήμνου Θάλασσα
Μελίχρυσος
Οικογένεια Ποριάζη
Οινοποιείο Γκαράλης
Οινοποιείο Χατζηγεωργίου
Παλαίστρος καβουρμάς
Salamousas Agrifood
Σαρικλής
Ταβέρνα Μαντέλλα
Ταβέρνα Καλουδίτσα
Τυροκομείο Χρυσάφης
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ανήκει στο Lemnos Philema και το Νίκο Καρανικόλα.














