Νέο ωράριο λειτουργίας για το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού

0

Με νέο ωράριο λειτουργεί από τις 11 Οκτωβρίου η Μόνιμη Έκθεση Ιστορίας Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου, η οποία εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου, έως τις 30 Απριλίου το Μουσείο θα είναι ανοικτό καθημερινά μόνο για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι χώροι θα είναι επισκέψιμοι για το κοινό το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10:30 έως τις 13:30.

Όπως αναφέρεται, για την είσοδο στο Μουσείο εφαρμόζονται τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σημειώνεται, πως η δημιουργία του Μουσείου αποτέλεσε όραμα του Χρήστου Μπουλώτη ο οποίος συγκέντρωσε κατά τις προηγούμενες δεκαετίες το υλικό που εκτίθεται. Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι στιγμής μόνο το 1/5 των συνολικών εκθεμάτων έχει καταφέρει να στεγαστεί, καθιστώντας σημαντική ανάγκη την εξεύρεση λύσης για τη στέγαση του συνολικού όγκου των εκθεμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουλώτη, ο οποίος μίλησε για το Μουσείο στη ραδιοφωνική εκπομπή της Μαρίας Κατσάνου την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από διάφορα σχολεία της επικράτειας για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού.

Από τα εγκαίνια του Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού στις 24 Ιουλίου 2021

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X