Προβολή ντοκιμαντέρ για την επέτειο των 150 χρόνων από την Κομμούνα του Παρισιού

0

Σε εκδήλωση και προβολή ντοκιμαντέρ για την επέτειο συμπλήρωσης 150 χρόνων από την Κομμούνα του Παρισιού το 1871, καλεί η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ στη Μύρινα.

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ, «72 μέρες…..Παρισινή Κομμούνα – ο προάγγελος της νέας κοινωνίας», ενώ κατά την προσέλευση στον χώρο της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Trailer

Μήνυμα Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ

Η Κομμούνα του Παρισιού το 1871, αποτέλεσε και αποτελεί έναν από τους λαμπρότερους φάρους στην πάλη του διεθνούς επαναστατικού κινήματος

Η κόκκινη σημαία του προλεταριάτου που ανέμιζε στο δημαρχείο του Παρισιού για 72 μέρες, από τις 18 Μάρτη έως τις 28 Μάη του 1871, ήταν το φωτεινό έμβλημα μιας νέας εποχής στους ταξικούς αγώνες ανάμεσα στην εργατική και την αστική τάξη. Στην Παρισινή Κομμούνα η εργατική τάξη συγκρούστηκε για πρώτη φορά με τους εκμεταλλευτές της σηκώνοντας τη σημαία του αγώνα για τα δικά της αυτοτελή συμφέροντα. 

Σήμερα, αναδεικνύεται ακόμα πιο επιτακτικά η ανάγκη οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, ενάντια στην αστική τάξη, στο κράτος της, στις αστικές κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα.

Να βάλουν μπρος τον μεγάλο αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας.

Το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ώστε οι καθημερινοί αγώνες να οδηγούν στην ενίσχυση του ταξικά προσανατολισμένου εργατικού κινήματος, σε μαζική συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, στους φορείς των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των αγροτών, του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, των μαθητών, των φοιτητών.

Να δυναμώνει η κοινή δράση, η κοινωνική συμμαχία σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, η σύγκρουση με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να ανοίγει ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X