Διάκριση στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου για την «Έξυπνη Ταΐστρα Αδέσποτων Ζώων»

0

Στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών 2020-2021 συμμετείχε η ομάδα Ρομποτικής, «Piecemaker», του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, καταφέρνοντας να διακριθεί και να βρεθεί ανάμεσα στα 6 καλύτερα γυμνάσια στην τελική κατάταξη, με το ολοκληρωμένο έργο της «Έξυπνη Ταΐστρα Αδέσποτων Ζώων».

Στον Διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 1000 μαθητές και 160 εκπαιδευτικοί με 128 ομάδες από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Στη δεύτερη φάση συνέχισαν 95 μαθητικές ομάδες. Στην τρίτη φάση τα 41 έργα που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίηση, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής-χρήσης και διδασκαλίας. 

Στο σύνδεσμο https://openedtech.ellak.gr μπορείτε να δείτε το έργο που υλοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου το οποίο διατίθεται με ελεύθερη άδεια χρήσης, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό υλικό κι από άλλα σχολεία. 

Παρά τους περιορισμούς, λόγω της πανδημίας, η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου με την πολύτιμη στήριξη του καθηγητή τους κ. Νικόλαου Χαβιά πειραματίστηκε με Ανοιχτές Τεχνολογίες και διέπρεψε πανελλαδικά για άλλη μία φορά. Προσηλωμένη στους στόχους της, εργάστηκε με σοβαρότητα και δημιουργική φαντασία.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο που εξέδωσε η Διευθύντρια, Χαριτίνη Φωτοπούλου, η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει την ομάδα και εύχεται στα νέα μέλη της σχολικής χρονιάς 2021-22 να συνεχίσουν με την ίδια διάθεση ώστε να δημιουργούν, να καινοτομούν και να μας κάνουν περήφανους. 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο για την «Έξυπνη Ταΐστρα Αδέσποτων Ζώων» εδώ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «PIECEMAKER»:

Οι μαθητές: Δέσποινα Δήμου, Σοφία Καβαλέρη, Χρήστος Λαγηνάς, Ανδρέας Κάντζος, Γιάννης Μόσχοβας, Ελευθερία Εγγλέζου, Μαριάννα Διαματάρη, Γιώργος Μαρκάκης, Γιάννης Φράγκος, Χίλντα Γιαννάκη

Ο εκπαιδευτικός: Χαβιάς Νικόλαος

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

Αποτελέσματα αξιολόγησης έργων του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (ellak.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X