Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΙΕΚ και Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου

0

Στην υπογραφή του δεύτερου μνημονίου συνεργασίας μέσα σε λίγες ημέρες, προχωράει το ΙΕΚ Λήμνου, όπως ανακοίνωσε η Διευθύντρια, Ιουλία Λυγδά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αποστολής και της εξωστρέφειάς του το ΙΕΚ Λήμνου, το οποίο επιδιώκει και προωθεί την ανάπτυξη και ενδυνάμωση συνεργασιών με Υπηρεσίες, Οργανισμούς και λοιπούς Φορείς, προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου.

Τη συμφωνία υπέγραψαν στις 24 Δεκεμβρίου η Διευθύντρια του ΙΕΚ και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου, Τριαντάφυλλος Κανταράς.

Αντικείμενο του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί ο προσδιορισμός του πλαισίου συνεργασίας για την προώθηση κοινών εκπαιδευτικών, κοινωνικών και άλλων δράσεων μεταξύ των συμβαλλομένων.

Αναλυτικά, σκοπός της συνεργασίας είναι:

α) Η αξιοποίηση της γνώσης και εμπειρίας των στελεχών και των υποδομών που έχει το Νοσοκομείο Λήμνου, με σκοπό τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής εμπειρίας των καταρτιζόμενων του δημοσίου ΙΕΚ.

β) Η συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων, με στόχο την αναβάθμιση γνωστικών δεξιοτήτων και εμπειριών σπουδαστών και αποφοίτων του ΙΕΚ και την γενικότερη προσφορά στο ακριτικό μας νησί.

Μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο Συνεργασίας, περιλαμβάνει:

• Διενέργεια εργαστηριακών μαθημάτων του Δ.ΙΕΚ Λήμνου στους χώρους του Νοσοκομείου Λήμνου. Για την υλοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων του ΔΙΕΚ Λήμνου το Νοσοκομείο παραχωρεί δωρεάν τις εγκαταστάσεις του και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

• Οι καταρτιζόμενοι του Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ με τους Εκπαιδευτές τους θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στους χώρους του Νοσοκομείου. Κατά τις επισκέψεις θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την πανδημία Covid-19.

• Στελέχη και Προσωπικό του Νοσοκομείου (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι, μάγειρες κ.α.), θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, θα ενημερώνουν, δια ζώσης, διαδικτυακά ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, τους καταρτιζόμενους για τα αντικείμενά τους, με συνδιοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, ημερίδων, ημερών καριέρας κλπ.

• Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Λήμνου θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης της 6μηνης υποχρεωτικής Πρακτικής τους Άσκησης στο Νοσοκομείο Λήμνου.

• Οι δύο συμβαλλόμενοι, θα πραγματοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης για τη διάχυση των αποτελεσμάτων της συνεργασίας τους, ώστε να τονισθεί η κοινή πεποίθησή τους για την ανάγκη ανάληψης δράσεων συγκράτησης και παραμονής των νέων στο ακριτικό νησί της Λήμνου.

• Οι δύο συμβαλλόμενοι, θα πραγματοποιήσουν από κοινού δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με γνώμονα την προσφορά στον συνάνθρωπο και την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης, εθελοντισμού, ενσυναίσθησης, που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη τόσο για τα δύο μέρη, όσο και για την τοπική κοινωνία της Λήμνου.

Η συνεργασία αυτή, που επήλθε μετά από πρόταση της Διευθύντριας του ΙΕΚ Λήμνου, με σκοπό τη σύνδεση του ΙΕΚ με το τοπικό κοινωνικό περιβάλλον και με την αγορά εργασίας, θα παρέχει τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική και τις προοπτικές απορρόφησής τους στην αγορά εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, στις 15 Δεκεμβρίου η κ. Λυγδά συνυπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας του ΙΕΚ με το Διευθυντή του ξενοδοχείο Lemnos Village, Δημήτρη Ματζάρη.

 

Δείτε επίσης

Μνημόνιο Συνεργασίας Μεταξύ ΙΕΚ Λήμνου Και Lemnos Village

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X