ΑΔΕΔΥ Λήμνου: Άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με το απαραίτητο προσωπικό

0

Με επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας, τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και τους βουλευτές του νομού Λέσβου, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ ζητάει να επαναλειτουργήσει η Κινητή Μονάδα Υγείας στη Λήμνο και να ενισχυθεί με την πρόσληψη του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού.

Σημειώνεται πως η ΚΟΜΥ Λήμνου έχει αναστείλει τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων ήδη πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς τα δύο κενά που έχουν προκύψει μετά από τις παραιτήσεις νοσηλευτών, καλύπτονται προσωρινά με μετακίνηση νοσηλευτή από την Αθήνα. Παρά την προσωρινή κάλυψη, την εορταστική περίοδο η Κινητή Μονάδα Υγείες έμεινε χωρίς προσωπικό.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει πως οι καθυστερήσεις στην κάλυψη των κενών σπρώχνουν τους κατοίκους και εργαζόμενους του νησιού να πληρώνουν για τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test), όπως έχει θεσπίσει ούτως ή άλλως η κυβέρνηση για όσους δεν εμβολιάζονται.

Τονίζει τέλος, πως η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ενώ διεκδικεί εκτός από την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με το απαραίτητο προσωπικό, την ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου και την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.

Ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νησί μας.

Τη στιγμή που έχουμε έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού και ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας και στη Λήμνο είναι μεγάλος, τη στιγμή που είναι απαραίτητα τα μαζικά, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν rapid test στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς του νησιού, σταματούν και πάλι τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) λόγω έλλειψης προσωπικού!

Σπρώχνουν τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την προστασία της υγείας τους και της ζωής τους πληρώνοντας και τα rapid test που θα χρειαστεί να κάνουν!

Δεν φτάνουν τα έξοδα και η ταλαιπωρία στην οποία υποβαλλόμαστε για θέματα της υγείας μας εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων του νοσοκομείου σε μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, έρχονται τώρα να μας στερήσουν και τα δωρεάν rapid test, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι κυβέρνηση και υπουργείο υγείας δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή των εργαζομένων, του λαού και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η στήριξη των επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας.

Απαιτούμε

  • Την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με το απαραίτητο προσωπικό και την επαναλειτουργία της.
  • Την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νησί μας και συγκεκριμένα :
  • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
  • Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
  • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
  • Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.

Η υγεία είναι κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X