Χριστοδουλίδειο: Ολοκληρώθηκε η οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας

0

Ολοκληρώθηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της περιόδου, η εκπόνηση της οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας για το «Χριστοδουλίδειο Μέγαρο».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιδρύματος «Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο», Δημήτρης Αχιλαδέλλης, σε άψογη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, η τεχνική μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου συντάχθηκε από τις μηχανικούς της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Κωνσταντίνας Φασλά και Κικής Αμαραντίδου.

Στη συνέχεια, η οικονομική μελέτη βιωσιμότητας ολοκληρώθηκε από το λογιστικό – φοροτεχνικό γραφείου του Χρήστου Κουτσογιάννη, χωρίς κανένα κόστος για το Ίδρυμα και την Εφορεία.

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, δια του Εφόρου κ. Παύλου Τριανταφυλλίδη, ευχαριστούν θερμά τις μηχανικούς κ. Φασλά και κ. Αμαραντίδου, τον κ. Κουτσογιάννη και τους συνεργάτες του για την προσφορά τους.

Η Οικονομοτεχνική Μελέτη Βιωσιμότητας του κτιρίου, αφού πήρε και την έγκριση- επιβεβαίωση από το Υπουργείο Πολιτισμού, με σχετική εισήγηση της Διαχειριστικής Επιτροπής και τα απαιτούμενα έγγραφα- δικαιολογητικά, διαβιβάστηκε στην Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, για την έγκριση μακροχρόνιας μίσθωσης του «Χριστοδουλιδείου Μεγάρου» με το όμορο οικόπεδο, στο Υπουργείο Πολιτισμού για την στέγαση του σύγχρονου, 2ου Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου, μετά την αποκατάσταση του κτιρίου.

Η Διαχειριστική Επιτροπή ευχαριστεί ιδιαιτέρως την συμβολαιογράφο, Φωτεινή Ετμεκτσόγλου, για την βοήθεια και την συνδρομή της στην σύνταξη των εγγράφων εκτίμησης αντικειμενικής αξίας ειδικών κτιρίων, όπως και την αρχιτέκτονα μηχανικό, Ηβη Νανοπούλου, για τις τεχνικές προτάσεις και παρατηρήσεις της, επί της μελέτης.

Τέλος, ειλικρινείς και από καρδιάς ευχαριστίες εκφράζονται και προς τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, Παύλο Τριανταφυλλίδη, για την άψογη και ουσιαστική συνεργασία, για τον κοινό στόχο της διάσωσης του εμβληματικού κτιρίου «κόσμημα» του Νησιού μας, την αποκατάστασή του στην προτέρα του κατάσταση, μορφή και την δημιουργία του 2ου σύγχρονου, Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου, που θα αποφέρει άμεσα έσοδα στο Ίδρυμα «Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο» για την εκπλήρωση της βούλησης του Κληροδότη και των σκοπών του Ιδρύματος.

 

Δείτε επίσης

Πρόταση Για Μετεγκατάσταση Του Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου

Χριστοδουλίδειο: Συγκροτήθηκε Σε Σώμα Η Νέα Διαχειριστική Επιτροπή

Όμιλος Ανεμόεσσα: Κλείνει Σήμερα Ένα Προβληματικό Κεφάλαιο Για Το Χριστοδουλίδειο

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X