Πρόθεση να διεκδικήσει για τρίτη θητεία το Δήμο Λήμνου εξέφρασε ο Δημήτρης Μαρινάκης

0

Την πρόθεση να διεκδικήσει την επανεκλογή του για τρίτη θητεία στο τιμόνι του Δήμου Λήμνου, διατύπωσε ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη.

Ειδικότερα, στις 27 Δεκεμβρίου ο κ. Μαρινάκης μίλησε στη δημοσιογράφο του Ράδιο Λήμνος, Μαρία Κατσάνου, η οποία έθεσε το ερώτημα εάν προτίθεται να κατέβει για τρίτη φορά υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το 2023.

Ο κ. Μαρινάκης εξήγησε πως ακόμα η Δημοτική Αρχή διάγει τη δεύτερη θητεία της και το έργο της βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναφορικά με το ερώτημα αν προτίθεται να δηλώσει υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές, ο Δήμαρχος Λήμνου τόνισε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τη συνεννόηση με τους συνεργάτες και τους δημοτικούς συμβούλους, επισημαίνοντας πως αν έχει στη διάθεσή του την ομάδα ανθρώπων που συγκροτεί μέχρι σήμερα τη Δημοτική Αρχή, είναι πιθανό να διεκδικήσει εκ νέου το τιμόνι του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε πως από τη δική του πλευρά υπάρχει η βούληση και η επιθυμία να διεκδικήσει για τρίτη θητεία τη θέση του Δημάρχου Λήμνου. Στην ερώτηση της Μαρίας Κατσάνου για το πότε μπορούμε να περιμένουμε την επισημοποίηση της πρόθεσής του, ο κ. Μαρινάκης απάντησε πως μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους το ζήτημα θα έχει αποσαφηνιστεί.

Σημειώνεται πως οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2023 με τη θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής να ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2023 και τη θητεία της επόμενης να ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου 2024. Με βάση τις αλλαγές που θέσπισε το Υπουργείο Εσωτερικών, από τις επόμενες εκλογές επαναφέρεται η 5ετής θητεία, τίθεται σε ισχύ το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου μειώνεται σε μέγεθος, καθώς από τους 27 δημοτικούς συμβούλους σήμερα θα απαρτίζεται από 25.

Ακούστε εδώ το σχετικό απόσπασμα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X