Αντιδράσεις για την κατάργηση της έδρας της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής στη Λήμνο

0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου να καταργήσει την έδρα της Λήμνου που λειτουργούσε μέχρι τώρα για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, αυτό σημαίνει πως πάνω από 600 εργαζόμενοι σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο υποχρεώνονται, όταν αρρωστήσουν, να παρουσιαστούν στη Λέσβο, προκειμένου να δικαιολογήσουν την αναρρωτική τους άδεια.

Τα σωματεία της Λήμνου επισημαίνουν την αδικία αυτή καθώς με αυτό τον τρόπο, η εξασφάλιση της αναρρωτικής άδειας, συνεπάγεται επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία.

Στηλιτεύουν την απόφαση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Πετρούλας Αποστολάκη, ζητώντας από το υπουργείο Υγείας, τη 2η ΥΠΕ, τον Έπαρχο Λήμνου, τους Δημάρχους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου αλλά και τους βουλευτές του Νομού Λέσβου να παρέμβουν ώστε να αποκατασταθεί η αδικία.

Πάρτε πίσω την κατάργηση της έδρας της Λήμνου για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή

Μετά τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση του νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, μετά την αναστολή λειτουργίας για δεύτερη φορά της Κινητής Μονάδας Υγείας (ΚΟΜΥ), η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου καταργεί την έδρα της Λήμνου που λειτουργούσε μέχρι τώρα για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.

Αυτό σημαίνει ότι οι πάνω από 600 εργαζόμενοι στο δημόσιο της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου,(σχολεία, νοσοκομείο, Δήμο, Επαρχείο, άλλες δημόσιες υπηρεσίες), θα είναι υποχρεωμένοι, όταν αρρωσταίνουν, να παρουσιάζονται στη Μυτιλήνη για να δικαιολογήσουν την αναρρωτική τους άδεια!

Με τόσα έξοδα και ταλαιπωρία που συνεπάγεται μια τέτοια μετακίνηση, στην ουσία μας λένε ότι απαγορεύεται να αρρωστήσουμε! Σήμερα βρισκόμαστε εν μέσω του μεγαλύτερου κύματος της πανδημίας και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να κλίνει σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη», να υποκλίνεται στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία και να αφήνει έρμαια στην τύχη τους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των νησιών μας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου να πάρουν πίσω την απόφαση που στερεί την έδρα της Λήμνου από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.

Καλούμε τον Έπαρχο και τους Δημάρχους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου να στηρίξουν τα παραπάνω αιτήματα, παρεμβαίνοντας άμεσα σε κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X