Κορονοϊός: 13 νέα κρούσματα στη Λήμνο, 404 στο Βόρειο Αιγαίο

0

Διψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κατέγραψε η Λήμνος στις 29 Δεκεμβρίου, για πρώτη φορά μετά από ένα μήνα, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα στη Λήμνο, ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα έφτανε σε νέο αρνητικό υψηλό με 28.828 νέα κρούσματα. Πλέον τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη Λήμνο ανέρχονται σε 30.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στο νησί κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί διψήφιος αριθμός ήταν στις 18 Νοεμβρίου, όταν πάλι είχαν αναφερθεί 13 κρούσματα.

Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί καθημερινά ο Θοδωρής Μονοκρούσος, μέσα στο Δεκέμβριο έχουν καταγραφεί συνολικά 108 κρούσματα στη Λήμνο, σε αντίθεση με το Νοέμβριο όταν και είχαν καταγραφεί 187 κρούσματα.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες η επιδημιολογική παρατήρηση στη Λήμνο πλήττεται από το γεγονός πως, λόγω έλλειψης προσωπικού, η Κινητή Μονάδα Υγείας υπολειτουργεί και έχει αναστείλει τη διενέργεια rapid test, με αποτέλεσμα οι πολίτες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης να πρέπει να απευθυνθούν αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα (φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα).

Αναφορικά με τον εμβολιασμό στη Λήμνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου είχαν πραγματοποιηθεί 7.672 αναμνηστικές δόσεις, με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς να ανέρχονται σε 12.728 (73,7%).

404 νέα κρούσματα στο Βόρειο Αιγαίο

Εκτός από τα 13 νέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λήμνου, σε τροχιά αύξησης βρίσκονται οι αριθμοί στα περισσότερα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Συνολικά, στις 29 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 404 νέα κρούσματα, με τη γειτονική Λέσβο να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Αναλυτικά, τα νέα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

Λέσβος: 193

Χίος: 104

Ικαρία: 45

Σάμος: 20

Θάσος: 20

Λήμνος: 13

Σποράδες: 9

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X