Κορονοϊός: 43 νέα κρούσματα στη Λήμνο το πρώτο διήμερο του Ιανουαρίου

0

Την ανιούσα…έλαβαν τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη Λήμνο, με το «καλημέρα» του νέου έτους! Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις 2 Ιανουαρίου, στη Λήμνο καταγράφηκαν 28 νέες θετικές διαγνώσεις, αριθμό που αποτελεί τον υψηλότερο μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 1 Ιανουαρίου, είχαν σημειωθεί 15 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί καθημερινά ο Θοδωρής Μονοκρούσος, τα ενεργά κρούσματα στη Λήμνο ανέρχονται πλέον σε 93, με το μέσο όρο του επταημέρου να διαμορφώνεται σε 45. Μέσα στο πρώτο διήμερο του Ιανουαρίου έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής 43 νέα κρούσματα.

ΚΟΜΥ: Στο Μούδρο για rapid test

Ανεπίλυτο παραμένει το πρόβλημα με την ανεπαρκή στελέχωση της Κινητής Μονάδας Υγείας Λήμνου, η οποία από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου θα διενεργεί διαγνωστικούς ελέγχους (rapid test) μόνο στο Μούδρο και ειδικότερα τις ώρες 12:00-14:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: Λόγω της ανεπαρκούς στελέχωσης της Κινητής Μονάδας Υγείας Λήμνου, για την περίοδο έως ότου γίνει πρόσληψη προσωπικού, θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού (rapid test) το Π.Π.Ι. Μούδρου από Δευτέρα 03-01-2022 σε εργάσιμες ημέρες και ώρα από 12:00- 14:00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ, την Αστυνομική ταυτότητα και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι πολίτες παρακαλούνται να επισκεφθούν το gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία για την έκδοση βεβαίωσης αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19, με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

272 νέα κρούσματα στο Βόρειο Αιγαίο

Από τα 17.633 νέα κρούσματα που καταγράφονται στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, τα 920 αφορούν τη νησιωτική επικράτεια (πλην Κρήτης), με τη Ρόδο να βρίσκεται στην πρώτη θέση με περισσότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα.

Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καταγράφηκαν 272 νέα κρούσματα, τα οποία κατανέμονται ως εξής:

Λέσβος : 128

Χίος : 59

Λήμνος : 28

Ικαρία: 23

Σάμος : 20

Θάσος : 11

Σποράδες : 3

Δείτε επίσης

ΑΔΕΔΥ Λήμνου: Άμεση Στελέχωση Της ΚΟΜΥ Με Το Απαραίτητο Προσωπικό

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X