Μπουρνούς: Να διασφαλιστεί άμεσα το έργο του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

0

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, κατέθεσε στις 23 Δεκεμβρίου ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς, για την εξασφάλιση της πρόσθετης απαιτούμενης χρηματοδότησης για το έργο κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων και δικτύων αποχέτευσης των νοτίων προαστίων της Μυτιλήνης, από οποιοδήποτε διαθέσιμο πρόγραμμα, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνολική εκτέλεσή του.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου, ο Γιάννης Μπουρνούς επισημαίνει τη σπουδαιότητα της απόφασης ένταξης του έργου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», που ικανοποίησε ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων των νοτίων προαστίων της πόλης της Μυτιλήνης, καθώς η υλοποίηση του θα σημάνει την ουσιαστική αναβάθμιση της καθημερινότητας τους και των ωφελούμενων περιοχών. 

Η αρχική χρηματοδότηση του έργου, αναφέρει ο κ. Μπουρνούς, από το εν λόγω πρόγραμμα, με σκοπό την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων καθώς και τμήματος του κεντρικού αγωγού, ανήλθε στα πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000 €) ενώ για την ολοκλήρωση του έργου, ώστε τα τμήματα του έργου να μπουν σε ένα δρόμο παράλληλης ή διαδοχικής κατασκευής, απαιτούνται επιπλέον περί τα εννέα εκατομμύρια ευρώ. 

Ο Βουλευτής Λέσβου στηλιτεύει έντονα την σημαντική καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου από τη ΔΕΥΑ Λέσβου και την ως τώρα μη ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του έργου. Αναφέρει ότι η παρούσα κατάσταση, αλλά και η αβεβαιότητα εξασφάλισης περαιτέρω χρηματοδότησης για το έργο, εντείνει την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών, συντελεί στην υποβάθμιση των συνθηκών υγιεινής και διατηρεί επ’ αόριστον τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Με δεδομένη τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τον κ. Βορίδη να ενεργήσει, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσθετη χρηματοδότηση, αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί η αρχική χρηματοδότηση των 5.000.000 ευρώ για την έναρξη του έργου, λόγω της αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X