Περιφέρεια: Χρηματοδότηση επιπλέον 79 επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19

0

Την καταβολή χρηματοδότησης ποσού 1.853.404 € για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid -19, υπέγραψε στις 3 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Ειδικότερα, η χρηματοδότηση στον ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας &  Επιχειρηματικότητας) αφορά την πληρωμή ακόμη 79 επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν καταθέσει ένσταση και δικαιώθηκαν, αυξάνοντας το συνολικό ποσό του προγράμματος που αρχικά ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και ανέβηκε στην συνέχεια στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Δήλωση Κώστα Μουτζούρη 

«Άλλες 79 επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες και θα συμπεριληφθούν στις ήδη 1784 που έχουν  καλύψει το ποσό των 40 εκατομμύριων ευρώ του προγράμματος που υλοποιήσαμε ως Περιφέρεια.

Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί μέσα στην χρονιά που μας πέρασε παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε, κατορθώσαμε ως Περιφέρεια να «ρίξουμε» στην αγορά του Βορείου Αιγαίου 42 περίπου εκατομμύρια ευρώ, μένοντας πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για ενίσχυση της πληττόμενης  επιχειρηματικότητας. 

Αναζητούμε λύσεις ώστε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια που έχουμε, χρονικά και οικονομικά, ώστε να εντάξουμε και άλλες επιχειρήσεις που έμειναν εκτός, αρχικά από αυτές που απορρίφθηκαν στην διαδικασία των ενστάσεων για τυπικούς λόγους».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.