Λέσβος: Κόντρα Αθανασίου και Μπουρνού με φόντο τη νέα δομή στη Βάστρια

0

Την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα σχέδιά της για την κατασκευή των νέων δομών σε Λέσβο και Χίο στηρίζει ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σε δελτίο που εξέδωσε στις 10 Ιανουαρίου, ο κ. Αθανασίου επισημαίνει πως η κατασκευή των νέων δομών απορρέει από τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και κατηγορεί όσους υποστηρίζουν τους αγώνες για «καμία δομή στα νησιά» ότι αγνοούν την πραγματικότητα.

Επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, σχολιάζοντας πως «το μεταναστευτικό είναι «επίτευγμα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» που δημιούργησε, στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του.

Αναφερόμενος στη Λέσβο, ο βουλευτής της ΝΔ ισχυρίζεται πως η νέα δομή στη Βάστρια θα είναι κλειστή και μικρή, με χωρητικότητα έως 2.500 ανθρώπους και ότι δεν επηρεάζει την κοινωνική και πολιτισμική ζωή και τις αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού.

Γιάννης Μπουρνούς: Ο κ. Αθανασίου θα κοιμηθεί όπως έστρωσε

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Μπουρνού, ο οποίος εξέδωσε δική του ανακοίνωση σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Ο κ. Μπουρνούς κατηγόρησε το βουλευτή και τη Νέα Δημοκρατία ότι επί χρόνια επένδυαν σε ακροδεξιές τερατολογίες και στην καλλιέργεια ποταπών ενστίκτων στο εκλογικό σώμα, ώστε να ξεχαστούν τα ντροπιαστικά πεπραγμένα τους.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως ο κ. Αθανασίου κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους του όταν υποστηρίζει ότι η δομή θα είναι «μικρή», 2.500 ατόμων, καθώς αποσιωπά ότι θα έχει χωρητικότητα 5.000 ατόμων και δεν θα είναι «κλειστή», καθώς ούτε μπορεί να γίνει, ούτε το έχει δεχτεί αυτός που πληρώνει, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όταν ο κ. Αθανασίου μιλάει για μείωση του αριθμού των «μεταναστών» από 23.500 σε 1.900, δεν αναφέρει βεβαίως ότι σε αυτόν τον αριθμό εκτοξεύτηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη Μόρια με 5.678 άτομα», σχολίασε δεικτικά ο κ. Μπουρνούς.

Ανακοίνωση Χαράλαμπου Αθανασίου

Το Μεταναστευτικό είναι «επίτευγμα» της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τα ελάχιστα μικρά κλειστά κέντρα στα νησιά μας τα μετέτρεψε σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας, υλοποιώντας «το δόγμα των ανοιχτών συνόρων» .

Η κυβέρνησή μας, ευθύς αμέσως, μετά τις εκλογές κλήθηκε να διαχειριστεί το ζήτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε, στα τέσσερα χρόνια της Διακυβέρνησής του.

Έτσι, αμέσως μετά τις εκλογές, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, φυλάσσονται αποτελεσματικά τα σύνορα και επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες επί των αιτήσεων των αιτούντων άσυλο, αποσυμφορήθηκαν τα νησιά (ήδη στη Λέσβο σήμερα από 23.500 περίπου μετανάστες, διαμένουν περίπου 1900, οι οποίοι διαβιούν σε ανθρώπινες συνθήκες.)

Γίνεται αντιληπτό πόσες δομές θα υπήρχαν σήμερα στα νησιά μας αν Κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητούσε όχι μόνο τη μόνιμη εγκατάστασή τους, αλλά και την ενσωμάτωσή τους σε αυτά.

Παράλληλα, οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας υποχρεώνουν να διατηρούμε Κέντρο Υποδοχής, Καταγραφής και Ταυτοποίησης των αιτούντων  άσυλο. Έτσι, όσοι ομιλούν για «καμία δομή στα νησιά μας» αγνοούν ή αποκρύπτουν την πραγματικότητα και συνεπώς δεν προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα.

Όσον αφορά τη Λέσβο, η δομή θα είναι μικρή ( χωρητικότητας το πολύ 2500 μεταναστών) κλειστή, ελεγχόμενη, και ως εκ τούτου ασφαλής, μακριά από κατοικημένη περιοχή και από περιοχές στις οποίες αναπτύσσεται οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα, όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης έχει αποφασίσει.

Οι πρόσφατες, περιορισμένες, αντιδράσεις σε Χίο και Λέσβο από οπαδούς, κυρίως της αντιπολίτευσης, δεν απαντούν στα ερωτήματα:

  1. Θέλετε η δομή στο Μαυροβούνι (ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕ) να παραμείνει δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης;
  2. Γιατί δεν αντιδράσατε τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία της κλειστής ελεγχόμενης δομής στη Σάμο;

Τέλος, πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι μία μικρή κλειστή και φυλασσόμενη δομή στην πατρίδα μας, δεν επηρεάζει ούτε την κοινωνική και πολιτισμική ζωή μας, ούτε την ανάπτυξη του νησιού μας, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στο οποίο άρχισαν να πραγματοποιούνται.

Ανακοίνωση Γιάννη Μπουρνού

Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κ. Αθανασίου. Αυτός και το κόμμα του επένδυαν επί χρόνια σε ακροδεξιές τερατολογίες και στην καλλιέργεια των πιο ποταπών ενστίκτων στο εκλογικό τους σώμα, ώστε να ξεχαστούν τα ντροπιαστικά πεπραγμένα τους και να ξανανοίξει ο δρόμος για την εξουσία και τα πολυπόθητα οφέλη της. Αναμενόμενες οι αποσιωπήσεις και τα ψεύδη.

Όπως όταν ο κ. Αθανασίου μιλάει για μείωση του αριθμού των «μεταναστών» (αιτούντες άσυλο είναι κ. Αθανασίου, υπήρξατε και λειτουργός της δικαιοσύνης), από 23.500 σε 1.900, χωρίς να αναφέρει βεβαίως ότι σε αυτόν τον αριθμό εκτοξεύτηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη Μόρια με 5.678 άτομα. Και εκτοξεύτηκαν, επειδή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ήρθε αντιμέτωπη με τις συνέπειες των ακροδεξιών εμμονών που καλλιέργησε στους ψηφοφόρους της και στα αυτοδιοικητικά της στελέχη στην ενδοχώρα και αρνιόταν επί μήνες να κάνει αποσυμφορήσεις. 

Σήμερα που η πανδημία και οι συνεννοήσεις Ερντογάν-Μέρκελ προκάλεσαν μείωση των ροών, ο κ. Αθανασίου, σπεύδει, κατ’ εντολή Μαξίμου, να χαιρετίσει την κατασκευή της δομής στη Βάστρια, χωρίς καν να ονοματίσει την περιοχή μάλιστα. Σήμερα, ο κ. Αθανασίου θυμήθηκε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας να υποδέχεται και να καταγράφει τους αιτούντες άσυλο. Αλήθεια; Τώρα προέκυψαν αυτές οι υποχρεώσεις ή υπήρχαν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτός και το κόμμα του αλάλαζαν αφηνιασμένοι να τους «στείλουμε από κει πού ’ρθαν»;

Κοροϊδεύει ο κ. Αθανασίου τους ψηφοφόρους του ότι η δομή θα είναι «μικρή», 2.500 ατόμων, αποσιωπώντας ότι θα είναι χωρητικότητας 5.000 ατόμων, που προφανώς στην πρώτη προσφυγική κρίση, και με δεδομένη την φανατισμένη απροθυμία αυτής της κυβέρνησης να μεταφέρει πρόσφυγες στην ενδοχώρα, θα πολλαπλασιαστούν. Ούτε βέβαια θα είναι «κλειστή», καθώς ούτε μπορεί να γίνει, ούτε το έχει δεχτεί αυτός που πληρώνει, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Για τα «μεγάλα αναπτυξιακά έργα τα οποία άρχισαν να πραγματοποιούνται», δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε, θα το αποδώσουμε σε λάθος αντιγραφής από τα προεκλογικά δελτία τύπου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X