Πυρά κατά Μαρινάκη από τη Λαϊκή Συσπείρωση για τη στάση του στο Δημοτικό Συμβούλιο

0

Την αγανάκτηση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης προκάλεσε η φραστική επίθεση του Δημάρχου στον επικεφαλής της παράταξης, Κώστα Μαδυτινό, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

Τα αίματα άναψαν κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του κ. Μαδυτινού, ο οποίος εξέφρασε τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο θέμα της εκλογής μελών προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας πως το προεδρείο δεν έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα και ως εκ τούτου οι εκλογές είναι άνευ νοήματος.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ζήτημα προκάλεσε την έκρηξη του κ. Μαρινάκη, ο οποίος εξέφρασε άμεσα τη δυσαρέσκειά του αλλά δεν έμεινε σε αυτό. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος ξεκίνησε ενώ μιλούσε, να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και έπειτα συνέχισε όρθιος, απευθυνόμενος σε υψηλούς τόνους προς τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Χαρακτηριστικά, σε μια αποστροφή του λόγου ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «..δε μπορεί αριστερός άνθρωπος να μπαίνει μέσα και να λέει, δεν τα ‘χω με τα πρόσωπα και τα ‘χω με τους θεσμούς, κρίμα κύριε Μαδυτινέ και το παίζεις και κομμουνιστής, δεν είναι έτσι οι κομμουνιστές..». Λίγες στιγμές αργότερα, αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα της συνεδρίασης!

Στην ανακοίνωσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταγγέλλουν την αντίδραση του Δημάρχου και τη φραστική επίθεση στον κ. Μαδυτινό, στηλιτεύοντας τη στάση του, την οποία χαρακτηρίζουν αυταρχική και αντιδημοκρατική.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, το περιστατικό αποδεικνύει ότι ακόμα και στη διαδικασία της συζήτησης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κουμάντο κάνει ο Δήμαρχος και όχι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως η κριτική προς τον κ. Μαρινάκη αφορά επίσης την επιλογή να μην υπάρξει ενημέρωση στο συμβούλιο για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται τέλος, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Λήμνου χάνει την ψυχραιμία του κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου, καθώς και στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί παρόμοια περιστατικά τόσο με τον κ. Μαδυτινό όσο και με την κ. Γεώργα.

Λαϊκή Συσπείρωση: Για τις δημαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου

Στη δια ζώσης ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την εκλογή μελών προεδρείου, οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/1/2022, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η δια ζώσης συνεδρίαση, επιβεβαίωσε τη θέση μας ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα από το προεδρείο και τη δημοτική αρχή, (παίρνοντας και τα κατάλληλα μέτρα), πέρα από τις εγκυκλίους που επικαλούνται κάθε φορά, παρά τη δικαιολογία που ειπώθηκε ότι έγινε μόνο για την ανάγκη της διενέργειας των εκλογών. Ας μας απαντήσουν λοιπόν. Στις εκλογές δεν κολλάει, ενώ στις άλλες συνεδριάσεις κολλάει;

Θεωρούμε αυταρχική και αντιδημοκρατική την, για μια ακόμα φορά, φραστική επίθεση του Δημάρχου στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο ΚΚΕ, για τις θέσεις της παράταξης στο θέμα της εκλογής μελών προεδρείου και στην αποκατάσταση της διαστρέβλωσης όσων είπε.

Επιχείρησε να του απαγορεύσει να απαντήσει στη διαστρέβλωση των θέσεών του, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ακόμα και στη διαδικασία της συζήτησης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κουμάντο κάνει ο Δήμαρχος και όχι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Η επιδεικτική αποχώρησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο τη στιγμή αυτή, χαρακτηρίζει τη στάση του αυτή. Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση διαβεβαιώνουμε τον Δήμαρχο και οποιονδήποτε ενοχλείται από τις θέσεις της παράταξής μας σε όλα τα θέματα, ότι δεν θα κάνουμε πίσω όσες επιθέσεις κι αν δεχτούμε.

Θεωρούμε απαράδεκτο να μην υπάρχει ενημέρωση από τον Δήμαρχο για το τι ειπώθηκε στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ποια προβλήματα του νησιού του έθεσε και τι του απάντησε ο πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά την εκλογή μελών στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, απείχαμε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας γιατί το προεδρείο δεν έχει καμιά ουσιαστική αρμοδιότητα. Άλλοι αποφασίζουν και κάνουν κουμάντο (δήμαρχοι, κυβέρνηση κ.λ.π).

Σε ότι αφορά την εκλογή μελών στην οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής, δηλώνουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στις επιτροπές αυτές, όπως προβλέπεται από τις αντιδραστικές – αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις της ΝΔ. Έτσι, απογυμνώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο από ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Επίσης, είμαστε κάθετα αντίθετοι με τον αντιδημοκρατικό τρόπο εκλογής των μελών των επιτροπών αυτών, όπου εξασφαλίζεται η απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου, δεν αντιπροσωπεύονται οι παρατάξεις σύμφωνα με τη δύναμή τους και αλλοιώνεται με τον τρόπο αυτό η λαϊκή εντολή.

Οι θέσεις είτε στο προεδρείο, είτε στην οικονομική επιτροπή, είτε στην επιτροπή ποιότητας ζωής, δεν είναι θέμα προσώπων. Όσο καλή πρόθεση κι αν έχουν τα πρόσωπα, δεν παύει να κινούνται σ’ ένα ασφυκτικό αντιλαϊκό πλαίσιο και να το υπηρετούν. Στο πλαίσιο αυτό δεν αρκούν οι ικανότητες, η όρεξη και η εμπειρία.

Εμείς οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, δίνουμε και θα δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Μύρινα 10-1-2022

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X