Χίος: Αρνείται να παραστεί στη φιέστα Μηταράκη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

0

Την άρνησή της να συμμετάσχει στη συζήτηση για το μεταναστευτικό που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Ιανουαρίου στη Χίο, εξέφρασε η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, η Περιφερειακή Αρχή, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, όπως ποικιλοτρόπως έχει εκφραστεί και συνεχίζει να εκφράζεται, δεν θα συμμετάσχει την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στην συζήτηση για το μεταναστευτικό στο ΟΜΗΡΕΙΟ Χίου.

Αντ’ αυτού προτείνει με βαθιά συναίσθηση ευθύνης ως μόνη λύση, την απομάκρυνση από το νησί των ολίγων εκατοντάδων εναπομεινάντων μεταναστών και προσφύγων, καθώς όπως τονίζει, οποιαδήποτε δομή, σε περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας με την Τουρκία, αντιτίθεται στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Σημειώνεται πως το παρόν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο της Χίου, θα δώσει και ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος θα παρουσιάσει την κυβερνητική στρατηγική, ανοίγοντας παράλληλα διάλογο με τους πολίτες για τις εξελίξεις που αφορούν το μεταναστευτικό και τη δημιουργία της νέας κλειστής δομής στο νησί.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.