Κέντρο «Πολιόχνη»: Πλήθος δράσεων το δεύτερο εξάμηνο του 2021

0

Σε πλήθος δράσεων προέβη το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Πολιόχνη» κατά το διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2021.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο, στις δια ζώσης και διαδικτυακές δράσεις του Κ.Π «Πολιόχνη» το δεύτερο εξάμηνο του 2021, συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 ωφελούμενοι μαθητές και μαθήτριες, γονείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και γενικός πληθυσμός της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Μεταξύ των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνονται καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης και συνεργασίες με πλήθος φορέων, όπως σχολεία και αθλητικά σωματεία.

 

Αναλυτικά οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν  

 • Βιωματική δράση σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Λήμνου (ΝΑΟΛ) για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με θέμα «Καλές & κακές συνήθειες-συμπεριφορές». 
 • Βιωματική δράση σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Λήμνου (ΝΑΟΛ) για παιδιά εφηβικής ηλικίας  με θέμα “Εξαρτητικές συμπεριφορές-Αλκοόλ & κάπνισμα”. 
 • Συμμετοχή του Κ.Π Πολιόχνη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών ακαδ. έτους 2021-2022 με τη θεματική: «Φοιτητική ζωή»: Εσωτερικές προκλήσεις και προοπτικές.  
 • Βιωματικές δράσεις στους μαθητές της ΄Γ τάξης του γυμνασίου Μύρινας με θέμα: ομαδικότητας-συνεργασίας-αποδοχής-συμπερίληψης-αποκλεισμός.
 •  Ενημερωτική ομιλία στον αθλητικό όμιλο Κοντιά “Φιλοκτήτης» με θέμα: «Εξαρτησιογόνες ουσίες».
 • Βιωματικό πρόγραμμα στους μαθητές της ΄Γ γυμνασίου Μύρινας με τίτλο «Είμαι και εγώ στην Πρόληψη». Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε θέματα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών (τσιγάρο, αλκόολ) αλλά και εξαρτητικών συμπεριφορών (διαδίκτυο).
 • Επικεντρωμένη παρέμβαση σε τμήμα της Ά γυμνασίου Μύρινας με θέμα τον «Σχολικό εκφοβισμό».
 • Εφαρμογή του προγράμματος «Boys and girls Plus» στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ά τάξης  του Γενικού λυκείου Μύρινας διάρκειας 6 εβδομάδων.  Το πρόγραμμα «Boys & Girls» στοχεύει στην προαγωγή ενός υγιούς τρόπου ζωής προλαμβάνοντας την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και τους σχετιζόμενους με αυτήν κινδύνους. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 54 μαθητές και μαθήτριες.
 • Διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Μυτιλήνης στα πλαίσια των δράσεων για την  Παγκόσμια ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με τίτλο «Έχεις τη Δύναμη, πες ΟΧΙ στη Βία»
 • Δημιουργία και προώθηση  ημερολογίου ενεργοποίησης στα πλαίσια ενδυνάμωσης της ευρύτερης κοινότητας αλλά και ενίσχυσης των δεσμών των υπηρεσιών συνεργασίας. 
 • Βιωματική δράση με τους μαθητές και μαθήτριες της Α Γενικού λυκείου Μύρινας με τίτλο «Στείλε μια ευχή» Οι μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο των Χριστουγέννων δημιούργησαν κάρτες ευχών τις οποίες και απέστειλαν στο Κέντρο ημερήσιας φροντίδας Δήμου Λήμνου καθώς και στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “ο Καλός Σαμαρείτης”. Η δράση “Στείλε μια ευχή” είχε ως στόχο την διασύνδεση των ομάδων καθώς και την ψυχική ενδυνάμωση και θετική ενίσχυση των ωφελούμενων των δομών.
 • Πρακτική άσκηση φοιτητών και φοιτητριών στα πλαίσια συμμετοχής τους στις δράσεις του Κ.Π Πολιόχνη.
 • Διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης 2021. 
 • Συμβουλευτική υποστήριξη δια ζώσης και εξ αποστάσεως  των κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του κέντρου: www.polioxni.gr, τη σελίδα μας στο facebook: Κέντρο Πρόληψης Πολιόχνη και τη σελίδα μας στο instagram : k_polioxni. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X