Λήμνος: Προοπτικές αθλητικού τουρισμού μετά τη συμφωνία Apollo Travel Group και υπουργείου Υγείας

0

Προοπτικές ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στη Λήμνο δημιουργεί η συμφωνία ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και του μεγαλύτερου tour operator της Σκανδιναβίας για τους ελληνικούς προορισμούς, Apollo Travel Group.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου με το CEO Βόρειας Ευρώπης του Apollo Travel Group και μέλος του International Board της DER Touristik, Leif Vase Larsen και την εμπορική Διευθύντρια Nina Hornewall, με στόχο τη συνεισφορά του Ομίλου στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας συμφώνησε με τους εκπροσώπους του Apollo να ενισχυθεί από πλευράς υπουργείου Τουρισμού η προσπάθεια που γίνεται, καθώς ο Όμιλος σχεδιάζει να εγκαινιάσει το Μάιο το νέο του ξενοδοχείο στη Λήμνο, που έχει και αυτό την έγκριση της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία των αθλητών της, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται νέο ξενοδοχείο στη Ρόδο.

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για τη συμφωνία εξέφρασε και ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Το εν λόγω εγχείρημα αλλά και η επιλογή της Λήμνου ως τόπου για την ολυμπιακή προετοιμασία των Σουηδών αθλητών αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη και προσωπική επιτυχία του ιδιοκτήτη της μονάδας, η οποία διανοίγει νέες προοπτικές για το νησί μας.

Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου, καθώς ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τη Λήμνο στον τομέα του αθλητικού τουρισμού, αλλά και γενικότερα για την προσέλκυση επισκεπτών από την περιοχή της Σκανδιναβίας, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τον εγχώριο τουρισμό. Τους αναμένουμε με ιδιαίτερη χαρά».

Η Apollo Travel Group υπάγεται στον όμιλο DER Touristik Nordic, ο οποίος από το 2015 ανήκει στο γερμανικό όμιλο REWE και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς παρόχους στη Σκανδιναβία, με σχεδόν 400 εργαζόμενους και 1.000.000 ταξιδιώτες ετησίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X