ΓΕΛ Μύρινας: Συναντήσεις διερεύνησης επαγγελματικών διεξόδων σε πολιτισμό και έρευνα

0

Στις δράσεις «Επαγγελματικοί Διέξοδοι στον Πολιτισμό» και «Επαγγελματικές Διέξοδοι στην Έρευνα», τις οποίες οργάνωσε με επιτυχία η ομάδα «TheTippingPointinEducation», συμμετείχαν με μεγάλη χαρά μαθήτριες και μαθητές της Β’ και Γ’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Μύρινας.

Ειδικότερα, οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ Τάξης είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν διαδικτυακά με τον κ. Αθανασόπουλο, ερευνητή στον κλάδο της εθνομουσικολογίας και της μουσικής ψυχολογίας, με ειδίκευση στη διαπολιτισμική αντίληψη της μουσικής.

Ο κ. Αθανασόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την ενασχόληση με επαγγέλματα στον τομέα του πολιτισμού, καθώς και γενικότερες οδηγίες για την επιλογή αντικειμένου σπουδών και επαγγελματικών διεξόδων.

Επιπλέον, τα παιδιά της Γ’ Τάξης είχαν μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνάντηση με τον καθηγητή Αχιλλέα Ψυλλίδη του πανεπιστημίου του Delft, από τον τομέα των Θετικών Επιστημών. Ενημερώθηκαν για το πεδίο έρευνάς του που είναι η συμβολή του σωστού αστικού σχεδιασμού στην ψυχολογία και την υγεία των πολιτών αλλά και γενικότερα για τις επαγγελματικές δεξιότητες, τη ζωή και την εργασία στο εξωτερικό.

Ο μέντορας ενέπνευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας να ακολουθήσουν αυτό που αγαπάνε γιατί αν σπουδάσεις αυτό που πραγματικά αγαπάς γίνεσαι και καλός σε αυτό, και ξεχωρίζεις, όπως χαρακτηριστικά τους είπε.

Σε ανακοίνωσή της η Διευθύντρια του ΓΕΛ Μύρινας, Μαρία Γιαμαρέλου, αναφέρει πως οι μαθητές έμειναν ικανοποιημένοι από τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αποκόμισαν και αδημονούν για την επόμενη διαδικτυακή τους συνάντηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.