Μαντώ Γαροφαλλίδου: Αποκλειστικά υπεύθυνος ο Δήμος για την καθαριότητα στα κοιμητήρια

0

Επιστολή προς το Δήμαρχο Λήμνου με θέμα την ευταξία και την καθαριότητα στο Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος, απευθύνει η Σύμβουλος της Κοινότητας Μύρινας, Αδαμαντία Γαροφαλλίδου Παπούλκα.

Όπως αναφέρει, τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά το Κοιμητήριο της Αγίας Τρίαδας με την καθαριότητα του χώρου, όσο καιρό ήταν υπεύθυνη η εκκλησία, να διατηρείται σε υποδειγματικό επίπεδο.

Ωστόσο, κατά την τελευταία επίσκεψη που πραγματοποίησε στο χώρο, η Σύμβουλος της Κοινότητας Μύρινας σχολιάζει πως αντίκρυσε εικόνες αμέλειας της καθαριότητας που της προκάλεσαν λύπη.

Η κ. Γαροφαλλίδου Παπούλκα τονίζει πως πλέον ο μόνος υπεύθυνος για την τήρηση της ευταξία στο κοιμητήριο είναι ο Δήμος Λήμνου και γι’ αυτό ζητάει από το Δήμαρχο να πράξει άμεσα τα δέοντα ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα ελλιπούς φροντίδας σε ένα τέτοιο χώρο προσκυνήματος.

Επιστολή Αδαμαντίας Γαροφαλλίδου Παπούλκα

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η συντήρηση και ότι συνεπάγεται αυτής, των κοιμητηρίων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων και Κοινοτήτων.

Τα τελευταία χρόνια επισκέπτομαι σχεδόν καθημερινά το Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας για προσκύνημα στους τάφους των γονιών μου. Η καθαριότητα του κοιμητηρίου όσο γι’ αυτό ήταν υπεύθυνη η εκκλησία, ήταν υποδειγματική, όπως άλλωστε αρμόζει σε έναν τέτοιο Προσκυνηματικό χώρο.

Ενημερώθηκα προσφάτως, ότι η εκκλησία δεν έχει πλέον καμία ανάμειξη στην καθαριότητα του κοιμητηρίου και ο μόνος υπεύθυνος από εδώ και στο εξής είναι ο δήμος και οι εικόνες που αντίκρισα κατά την τελευταία μου επίσκεψη εκεί τις οποίες και σας γνωστοποιώ, με λύπησαν ιδιαιτέρως.

Κύριε Δήμαρχε, δε γνωρίζω τι γίνεται στα άλλα κοιμητήρια της Μύρινας και ελπίζω πραγματικά η κατάσταση να είναι καλύτερη. Φαντάζομαι όμως πως θα συμφωνείτε απόλυτα μαζί μου πως η ευταξία και καθαριότητα ενός τέτοιου χώρου αποτελεί ένα κομμάτι του σεβασμού και της τιμής που αρμόζει στη μνήμη των ανθρώπων μας που έφυγαν από τη ζωή, αλλά και των συγγενών τους που βιώνουν τον πόνο της απώλειας και έχουν έντονη την ανάγκη ακόμη και της καθημερινής επίσκεψης για προσκύνημα.

Γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν στο δήμο μας, καθώς και την έλλειψη προσωπικού, θεωρώ όμως ότι το ζήτημα το οποίο σας ανέφερα παραπάνω είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και σας παρακαλώ να πράξετε άμεσα τα δέοντα.

Αδαμαντία Γαροφαλλίδου-Παπούλκα

Σύμβουλος Κοινότητας Μύρινας

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X