Παρουσία Μητροπολίτη Λήμνου στις εκδηλώσεις για το Μέγα Αθανάσιο στο Διδυμότειχο

0

Στο Διδυμότειχο βρέθηκε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, κ. Ιερόθεος Γ’, όπου και παρέστη την Τρίτη στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου Μεγάλου Αθανάσιου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «ελάμπρυνε τις εκδηλώσεις, προσκληθείς προς τούτο υπό του οικείου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού».

 

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Λήμνου καλωσόρισε ο οικείος Επίσκοπος κατά την χοροστασία του πρώτου στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, ως γνώριμο από πολλών ετών αλλά και συνοδοιπόρο, επισημαίνοντας «ότι οι ακρίτες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Θράκης δίδουν την ίδια μαρτυρία υπέρ Πίστεως και Πατρίδος και έχουν κοινούς αγώνες και κοινές αγωνίες». Ο υψηλός επισκέπτης αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη του Διδυμοτείχου, εκτενώς αναφέρθηκε στην προσφορά και το έργο του Μεγάλου Αθανασίου.

Το πρωί της επομένης της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο φιλοξενούμενος Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, συλλειτουργούντος  του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, και επίκαιρα μίλησε «εν πληθούση εκκλησία» ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Σχίζας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Αναστάσιος Αλεξιάδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Διδυμοτείχου, οι σημαιοφόροι των σχολείων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X